Юрій Столярчук: Повідомлено про підозру 7 громадянам РФ, які причетні до незаконного позбавлення волі військовослужбовця ЗСУ Надії Савченко

Генеральна прокуратура України звернулась до Генеральної прокуратури Російської Федерації відповідно до чинних міжнародних договорів із запитом про надання правової допомоги щодо здійснення повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі військовослужбовця Збройних Сил України Надії Савченко, вручення та роз’яснення прав підозрюваних. Про це повідомив на брифінгу 29 липня 2015 року заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук.

Як повідомив заступник Генерального прокурора, слідчим відділом Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконного позбавлення волі Надії Савченко.

У ході розслідування вказаного кримінального провадження 29 липня 2015 року винесено повідомлення про підозру 7 громадянам Російської Федерації. Повідомлення про підозру, за словами Юрія Столярчука, винесені двом працівникам Слідчого комітету Російської Федерації, трьом суддям Російської Федерації, високопосадовцю Міністерства закордонних справ Російської Федерації та ще одному громадянину РФ, який безпосередньо брав участь у її незаконному затриманні та переміщенні за кордон, що знайшло своє повне підтвердження в матеріалах кримінального провадження. «Це є проміжний результат. На цьому досудове розслідування не завершується», – зазначив заступник Генерального прокурора.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Тимчасового виконувача обов’язків Міністра закордонних справ В. Пристайка з проханням про сприяння у передачі повідомлень про підозру зазначеним особам дипломатичними каналами.

«Немає нічого важливішого, щоб довести невинуватість військовослужбовця Збройних Сил України Надії Савченко», – наголосив Юрій Столярчук висловивши сподівання, що це кримінальне провадження дозволить сприяти встановленню об’єктивності в кримінальному провадженні РФ стосовно Надії Савченко, яке вже сьогодні знаходиться фактично в судовому розгляді.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *