На Луганщині припинено канал незаконного переміщення через лінію …

На Луганщині припинено канал незаконного переміщення через лінію розмежування виробів з коштовних металів

У Луганській області Служба безпеки України спільно з іншими правоохоронними органами продовжує виконувати пріоритетні завдання із блокування незаконного переміщення через лінію зіткнення вантажів, призначених для використання в інтересах фінансування терористичних угруповань «ЛНР».
29 липня ц.р. у ході реалізації оперативних заходів співробітники СБУ у взаємодії з військовослужбовцями Державної прикордонної служби та підрозділами ЗСУ викрили та задокументували факт переміщення через лінію зіткнення великої партії предметів із дорогоцінних металів.
На залізничному шляху неподалік від станції Кондрашівська (Станично-Луганський район) співробітники СБУ та військові затримали потяг, у локомотиві якого виявлено п’ять господарських сумок з ювелірними та сувенірними виробами, церковним начинням. Вага вантажу вимірюється десятками кілограмів. Правопорушники намагалися нелегально вивезти з тимчасово окупованої території срібний та позолочений посуд, ікони, хрестики – вироби одного з відомих виробників ювелірної продукції, який залишився на території, контрольованій бойовиками «ЛНР».
За словами машиніста, переправити сумки на територію, контрольовану українською владою, його попросили незнайомі люди. Утім, співробітники СБУ вже встановили особи відправників коштовностей. Наразі з’ясовуються особи інших учасників протиправної акції.
Слідчим підрозділом СБУ відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України – фінансування тероризму. Тривають слідчі та оперативні заходи для встановлення всіх деталей правопорушення.

Прес-служба управління СБУ в Луганській області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *