Посольство США в Україні підтримало ініціативу створення логістичних центрів

Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт сьогодні під час зустрічі в Краматорську висловив підтримку голові Донецької облдержадміністрації Павлу Жебрівському в питанні будівництва на території області логістичних центрів.

«Хочу зупинитися на питанні гуманітарної катастрофи, спричиненої Росією та її посіпаками на окупованій території. Я висловив нашу тверду підтримку ідеї голови Донецької ОДА про створення логістичних центрів уздовж лінії зіткнення. Такі центри мають на меті надавати фінансові послуги, гуманітарну допомогу, можливість придбання ліків і харчів для тих громадян, які стали заручниками бойовиків», – зазначив Джеффрі Р. Пайєтт.

Він нагадав, що Сполучені Штати вже виділили 62 млн. доларів саме на гуманітарну  допомогу для жертв війни на Донбасі. «Але я очікую, що наші технічні експерти разом із очільником області співпрацюватимуть над тим, аби реалізувати ініціативу по створенню логістичних центрів», – повідомив посол США в Україні.

Під час зустрічі Джеффрі Р. Пайєтт і Павло Жебрівський обговорили питання місцевих виборів, які призначені на жовтень цього року. За словами голови ОДА, змагальність політичних ідей у регіоні досить умовна, натомість відчуваються наслідки багаторічного зрощення влади і бізнесу.

«Ми готуємося, щоб майбутні вибори були демократичними. Але люди сьогодні дезорієнтовані, їм важко зробити усвідомлений вибір, побачити перспективи. Моя думка, що голосування до місцевих рад варто проводити після впровадження адміністративно-територіальної реформи та децентралізації 2017 року. Але рішення за Верховною Радою та Президентом. Наше завдання – провести вибори в повній відповідності до законів України, демократичних світових норм», – відзначив очільник області.

Джеффрі Р. Пайєтт також висловив зацікавлення, щоб за процесом виборів на неокупованій території Донбасу у випадку їх проведення спостерігали представники ОБСЄ.

Наприкінці зустрічі він подякував голові ОДА за можливість зустрічі та бачення перспектив подальшої співпраці. «У нас була змістовна, докладна розмова. Але найважливіша угода, якої ми достягли, що наша наступна зустріч відбудеться в Донецьку. З цієї нагоди я одягну свою краватку з символами футбольної команди «Шахтар» – пообіцяв Пайєтт. 

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *