Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальні акти стосовно ще 7 міліціонерів-зрадників, які перейшли на сторону терористів «ДНР»

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершені досудові розслідування у 7 кримінальних провадженнях стосовно колишніх правоохоронців, які перейшли на сторону терористичної організації «ДНР». Усі вони обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Слідчими прокуратури встановлено, що у період з червня по липень 2014 року, коли адміністративні будівлі у містах Донецької області захоплювали представники терористичної організації «ДНР», семеро правоохоронців самоусунулися від виконання службових обов’язків працівників правоохоронного органу та залишились у місті Донецьку. Через деякий час усі вказані особи, всупереч присязі працівника органів внутрішніх справ України, вступили до лав бойовиків та стали членами одного зі збройних формувань – так званої «поліції МВС ДНР».

Серед міліціонерів-зрадників 6 чоловіків та 1 жінка. До переходу на сторону бойовиків вони працювали у підрозділах МВС України в Донецькій області, а саме:

– Головному управлінні МВС України в Донецькій області;
– Донецькому МУ ГУМВС України в Донецькій області;
– Авдіївському МВ ГУМВС України в Донецькій області;
– Ленінському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області;
– Кіровському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області;
– Ворошиловському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області.

На теперішній час обвинувачувані залишаються на тимчасово окупованій території. Враховуючи вказаний факт, прокуратурою прийнято рішення про передачу справ до суду для заочного засудження 7 міліціонерів.

За співпрацю з терористами їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Донецької області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *