Військовою прокуратурою на отриманні хабара викрито офіцера Служби безпеки України

Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України, спільно із Управлінням внутрішньої безпеки Служби безпеки України викрито офіцера Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області в одержанні неправомірної вигоди у вигляді комп’ютерної техніки вартістю понад 40 тис грн від громадянина за сприяння останньому у його подальшій підприємницькій діяльності шляхом усунення перешкод та вирішення проблемних питань з правоохоронними органами.

У ході обшуку в помешканні зазначеного працівника Служби безпеки України майно, отримане як неправомірна вигода, виявлено та вилучено.

На даний час до Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством установлено, що вказана особа, яка отримала хабар, є кандидатом на посаду детектива в Національне антикорупційне бюро України та вже пройшла другий етап конкурсного відбору.

Довідково: санкція ч. 3 статті ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *