Віктор Шокін ініціює вибори Генерального прокурора України

30 липня 2015 року в інформагенції «Укрінформ» відбувся Круглий стіл за участю першого заступника Генерального прокурора України Юрія Севрука за темою: «Реформування прокуратури відповідно до нового законодавства».

Ініціатором Круглого столу – дискусії виступив Інститут аналізу та прогнозування.

Учасники заходу обговорили питання посилення та оновлення кадрового потенціалу органів прокуратури; оптимізацію місцевих прокуратур та змагальний відбір кадрів; сучасні проблеми захисту прав і свобод громадян.

Своїми міркуваннями поділилися Ганна Колесник – голова Комітету захисту прав людини при НААУ, Олександр Мартиненко – директор інформагенції «Інтерфакс-Україна», Марина Сингаївська – заступник директора інформагенції Укрінформ, Юрій Лісничий – директор Інституту аналізу і прогнозування та інші.

Учасники заходу висловили свою стурбованість щодо фахової підготовки молодих прокурорів, які прийдуть у прокуратуру на конкурсній основі, але без досвіду; щодо необхідності реального відшкодування збитків, завданих злочинами; щодо активізації внесення змін до законодавчих актів та з інших питань.

Перший заступник Генерального прокурора Юрій Севрук поінформував присутніх про ініціативу Генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо створення Молодіжної прокуратури з числа студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів України на конкурсній основі. Юрій Севрук також повідомив про те, що Генеральний прокурор Віктор Шокін вважає, що вінцем завершення реформування органів прокуратури має стати обрання Генерального прокурора України на конкурсній основі. Але для цього, підкреслив Юрій Севрук, мають бути прийняті зміни до законодавства України, в першу чергу до Конституції.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *