Заступник Генерального прокурора Юрій Столярчук повідомив про підозру екс-Міністру юстиції України (ВІДЕО)

У четвер, 30 липня, заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук здійснив повідомлення про підозру колишньому Міністру юстиції України Олександру Лавриновичу у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме у здійсненні розтрати державних коштів в особливо великих розмірах. Про це під час брифінгу 30 липня повідомив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Ігор Слободяник.

За словами слідчого, Олександр Лавринович підозрюється в тому, що після закінчення строку для надання доказів у справі Юлії Тимошенко, діючи в інтересах В. Януковича, за державні кошти придбав послуги іноземної юридичної компанії на суму 8,5 млн грн. Вказані послуги жодним чином не могли бути використані в Європейському суді з прав людини, де розглядалася справа Ю. Тимошенко.

«На той час рішення ЄСПЛ вже було постановлено, і не було жодної юридичної можливості для використання висновку цієї компанії», – пояснив Ігор Слободяник.

Наразі до Печерського районного суду внесено клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою О. Лавриновичу.

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *