Генеральна прокуратура України вживає всіх передбачених законом заходів щодо забезпечення екстрадиції осіб, які переховуються від слідства на території іноземних держав

Продовжується плідна співпраця Генеральної прокуратури України з іноземними компетентними органами у сфері екстрадиції правопорушників.

Так, Федеральним департаментом юстиції та поліції Швейцарської Конфедерації в липні поточного року задоволено запит Генеральної прокуратури України про видачу громадянина України К., який розшукувався за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах.

К. підозрюється в тому, що шляхом обману та, зловживаючи довірою потерпілого, заволодів грошовими коштами на суму понад 3,7 млн євро.

Після отримання інформації про перебування підозрюваного на території Швейцарської Конфедерації Генеральною прокуратурою України у вересні 2013 року відповідно до Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року направлено запит про його видачу для притягнення до кримінальної відповідальності.

27.07.2015 К. екстрадовано в Україну та передано органу досудового розслідування.

Генеральною прокуратурою й надалі вживатимуться всі передбачені законом заходи щодо забезпечення екстрадиції осіб, які переховуються від слідства на території іноземних держав.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *