Криза з мігрантами: Британія зміцнює рубежі в Кале

Криза з мігрантами: Британія зміцнює рубежі в Кале

  • 30 липня 2015

Британія не буде давати притулок мігрантам у Кале, які намагаються потрапити в країну через тунель під Ла-Маншем.

Таку заяву зробив британський прем’єр-міністр Девід Кемерон по тому, як сотні мігрантів третю ніч поспіль намагалися потрапити на територію вантажного терміналу, звідки здійснюється сполучення між французьким Кале і територією Британії через тунель під протокою Ла-Манш.

За словами прем’єр-міністра, всі нелегальні мігранти будуть видворені з Британії.

Девід Кемерон коментував кризу з мігрантами в Кале під час дипломатичного турне країнами Південно-Східної Азії.

Відчайдушні спроби

Сотні мігрантів, які сподіваються потрапити до Британії, третю ніч поспіль зібралися біля огорожі вантажного терміналу тунелю під Ла-Маншем у французькому Кале.

Французька влада додатково розмістила для охорони терміналу 120 поліцейських, а британські депутати закликали уряд Великої Британії докласти більших зусиль для подолання кризи з мігрантами в Кале.

Міністр внутрішніх справ Тереза Мей заявила, що в Кале терміново встановлюються нові огорожі.

Компанія-оператор транспортних перевезень тунелем Eurotunnel повідомила, що вночі в понеділок 2000 мігрантів спробували потрапити на територію терміналу, у вівторок їх було 1500.

У середу – на третю ніч масштабних спроб мігрантів штурмувати термінал – поліція супроводила з території кілька сотень мігрантів.

Мігранти не припиняють спроб потрапити до тунелю незважаючи на те, що у вівторок при такій спробі загинув молодий чоловік. Як каже французька поліція, то був громадянин Судану віком від 25 до 30 років.

Французькі слідчі припускають, що його, ймовірно, переїхала вантажівка на виїзді з одного з шатлів, які перевозять через тунель транспортні засоби.

Перебої відбуваються як у легкових, так і у вантажних перевезеннях через тунель.

Мігранти в Кале сказали кореспонденту ВВС Гевіну Лі, що вони не припинять спроб проникнути в тунель через отвори в огорожах. Вони кажуть, що, збираючись у групи по 400 чоловік, мають більше шансів потрапляння в Євротунель.

Представники компанії Eurotunnel стверджують, що з початку року вони зупинили 37 000 мігрантів, які намагалися проникнути в Британію.

Представник оператора Джон Кіф назвав ситуацію нестерпною через постійні нічні напади сотень, якщо не тисяч, мігрантів, які прагнуть проникнути на острів будь-якими способами.

Так виглядає табір мігрантів під терміналом у Кале

Виступаючи в середу після засідання надзвичайного комітету британського уряду Cobra, Тереза Мей сказала: “Важливо, що, займаючись підвищенням безпеки на залізничній станції в Кале, ми можемо запобігти спробам людей прорватися через тунель”.

Вона також вона повідомила, що прохання про притулок деяких мігрантів, які змогли проникнути в країну через тунель, розглядаються на цьому тижні.

Люсі Вільямсон, кореспондент ВВС, про ситуацію в Кале

Коли западає ніч, дорога до Ла-Маншу починає оживати. Групи по 10-12 мігрантів у куртках з насунутими на очі капюшонами неухильно рухаються темною дорогою.

Після цілого дня обговорень і в Парижі, і в Лондоні способів забезпечити безпеку входу в тунель, розгортання спеціальних поліцейських підрозділів, нічого, здається, не змінилося.

Джамал з Ефіопії, який приїхав сюди в середу вранці, розповів, що він більшу частину свого дорослого життя був на військовій службі в своїй країні, 10 днів дрейфував у Середземному морі, перетнув шість різних європейських країн, щоб потрапити сюди.

Сутички з поліцією і колючий дріт можуть змінити його тактику, але не його мету, каже він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *