Культогляд: згадуючи Джона Леннона

Культогляд: згадуючи Джона Леннона

  • 31 липня 2015


У США презентували гобелен, на якому зображений Джонн Леннон, що кермує субмариною-Мангеттеном

Перехід Джеремі Кларксона на Amazon, вихід книги пакистанської правозахисниці, Бенедикт Камбербетч на лондонській сцені, вшанування Джона Леннона та повернення “злих пташок” – в огляді культурних новин світової преси.

Великий переїзд

Топ-новиною культурно-розважального життя Великої Британії та США стало те, що Джеремі Кларксон, Річард Хамонд та Джеймс Мей зніматимуться в новому автошоу.

Як пише Telegraph, новим місцем роботи відомих британських ведучих після того, як вони пішли із програми Top Gear на ВВС, стане американський Amazon.

Очікується, що шоу вийде наступного року і складатиметься принаймні з трьох частин. Назву поки що не розголошують.

Нове шоу Джеремі Кларксона виходитиме на Amazon Prime

“В мене таке відчуття, наче я вийшов з кукурудзника і пересів до космічного корабля”, – заявив пан Кларксон після підписання “знакової світової телеугоди”.

“Ми стали частиною нової ери розумного телебачення. Яка іронія, хіба ні?”, – додав його колега Джеймс Мей.

Згідно з умовами контрактів із ВВС, їм заборонено вести автошоу на британському телебаченні протягом наступних двох років, тому укладену угоду вважають “шаленим успіхом” Amazon.

Ціна угоди не розголошується, але сказано, що компанія зробила “значну інвестицію”.

Шоу буде доступне для користувачів послуги Amazon Prime.

“Я – Малала”

Малала Юсуфзай отримала Нобелівську премію миру минулого року

Цього тижня Guardian публікує перший розділ автобіографічної книги “Я – Малала”, яку написала наймолодша нобелівська лауреатка Малала Юсуфзай. Їй в цьому допомогла письменниця Патріція МакКормік.

Вісімнадцятирічна Малала стала відомою три роки тому після того, як відкрито виступила за право пакистанських дівчат отримувати освіту. За це вона ледь не втратила життя.

В першій главі, яка розміщена на сайті видання, Малала згадує день, який змінив її життя і позбавив її дому та батьківщини.

Книга присвячена “дітям у всьому світові, позбавленим доступу до освіти, вчителям, які хоробро продовжують викладати, і всім, хто боровся за основні права людини та освіту”.

“Драйвовий” Шекспір

Фанати серіалу “Шерлок” виробництва ВВС та виконавця головної ролі Бенедикта Камбербетча зацікавилися театром, пише New York Times.

Протягом трьох місяців їхній улюблений актор виконуватиме роль Гамлета на сцені славетного лондонського театру “Барбікан”.

Бенедикт Камбербетч гратиме Гамлета в лондонському театрі

Про виставу вже кажуть, що це “найбільш очікувана подія лондонського театрального сезону”, а швидкість продажу квитків, за словами її продюсера Соні Фрідман, “здається, є найвищою в британській історії”.

“Сподіваюсь, для тих, хто ніколи не дивився Шекспіра, все буде драйвово і дійсно цікаво, що вони зрозуміють, що Шекспіра так само легко зрозуміти, як телесеріал або блокбастер”, – каже пані Фрідман.

Підготовка до вистави теж огорнута таємницею, адже ніхто з головних осіб, які задіяні в ній, не погоджується на коментарі, а на єдиних доступних фотографіях видно лише акторів на репетиції в буденному одязі.

Як пише New York Times, успішним продажем квитків вистава завдячує численним відданим фанатам Бенедикта Камбербетча і можливості купувати квитки онлайн незалежно від країни проживання.

“Субмарина” на гобелені

У США Йоко Оно, Боно та Едж на честь Джона Леннона, одного з учасників славетної групи Beatles, презентували гобелен із зображенням “жовтої субмарини”, пише Daily Mail.

Йоко Оно та учасники гурту U2 презентують гобелен

Захід присвятили 40-річчю від дня, коли співак отримав дозвіл на постійне проживання в США.

Святкування відбулось в Національному музеї імміграції США на острові Еліс.

На рядні розміром 20 на 7 метрів зображений Мангеттен як жовта субмарина, якою кермує Леннон.

Гобелен замовив засновник неурядової організації Art For Amnesty Біл Шипсі на знак подяки Його Оно, яка передала Amnesty International права на кавер-версії пісень Джона Леннона, записані після того, як він пішов із гурту.

У своїй промові соліст U2 Боно зазначив, що на гобелені пан Леннон робить такий самий жест миру, як і на відомому фото, яке зробили під Статуєю свободи після того, як співак отримав “зелену карту”, попри супротив американської влади.

Повернення пташок

Фанати “злих пташок” мають привід для святкування, адже цього тижня вийшла друга частина їхньої улюбленої комп’ютерної гри Angry Birds.

Гра Angry Birds стала дуже популярна за шість років існування

Як пише Independent, після шести років перерви, які ознаменувалися великою кількістю апдейтів протистояння пташок і паців, розробники нарешті представили офіційне продовження популярної гри для користувачів iOS та Android.

За словами розробника, компанії Rovio Entertainment, в новому релізі гравці можуть вибрати, якою пташкою вистрілити і коли. Паці також оновилися, а також ускладнилися конструкції, які їх утримують.

Свого часу один з апдейтів гри представив принц Вільямом в рамках кампанії протидії браконьєрству.

Огляд підготувала Марія Кондрачук, Служба моніторингу ВВС

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *