ПРООН та Японія нададуть гранти на підтримку …

ПРООН та Японія нададуть гранти на підтримку бізнес-інфраструктуриЛуганської області

Проект ПРООН «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», що фінансується Урядом Японії, оголошує конкурс «Розвиток інфраструктури підтримки бізнесу Донецької та Луганської областей».
Про це повідомив керівник Проекту Мустафа Саіт-Аметов під час презентації в Сєвєродонецьку.
У рамках конкурсу передбачено надання грантів на розвиток бізнес-інкубаторів, бізнес-центрів, агенцій місцевого економічного розвитку, торгово-промислових палат, навчально-консультативних центрів, тощо. Розмір одного гранту може становити до 50 тисяч доларів США. Мета конкурсу – сприяти розвитку бізнес-інфраструктури, яка на довгостроковій основі буде допомагати малому та середньому бізнесу на Донбасі розвивати економіку регіону та створювати нові робочі місця.
«Що більше ефективних інституцій працює над створенням нових можливостей для приватного сектору, то більше в регіону можливостей для економічного розвитку. Це, своєю чергою, приводить до появи нових робочих місць. Такого роду підтримка сьогодні є необхідною, щоб надати додатковий поштовх розвитку економіки Донецької та Луганської областей», – розповідає про конкурс Олександр Осовець, фахівець Проекту з зайнятості та підприємництва.
Кінцевий термін подання заявок – до 16 серпня 2015 року. Більш детальна інформація про конкурс доступна за посиланням.
Проект «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» реалізується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою. Загальна мета Проекту – підтримати економічне відновлення на місцевому рівні та покращити умови життя шляхом створення можливостей щодо зайнятості та отримання доходу, а також посилити здатність постраждалого населення Донецької та Луганської областей до працевлаштування і його життєстійкість. Проект включає наступні компоненти:
– відновлення критично важливої економічної інфраструктури;
– розширення можливостей щодо зайнятості та підприємництва;
– зміцнення спроможності місцевих органів влади щодо створення сприятливого середовища для реалізації можливостей підприємницької діяльності та зайнятості.
Проект реалізується в рамках зобов’язань Прем’єр-Міністра Японії Сіндзо Абе щодо надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. Загальна сума допомоги Японії за час незалежності України – понад 2,9 млрд доларів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *