Проросійські сайти видають резонансні фотоматеріали зруйнованої бойовиками Вуглегірської ТЕС за руїни Донецька

Деякі проросійські Інтернет-видання продовжують масову дезінформацію населення України та міжнародної спільноти щодо подій на Донбасі. Вони вдаються до звичайного для цього типу «мас-медіа» підтасовування фактів та видають фотографії однієї події за іншу. Для цього вони використовують навіть нещодавні резонансні фотоматеріали, зібрані й опубліковані представниками української сторони СЦКК, які не складно віднайти у всесвітній мережі Інтернет.

Нагадаємо, що 27 липня на сайті Прес-центру АТО було розміщене ілюстроване повідомлення СЦКК «В результаті обстрілу бойовиками Вуглегірської ТЕС виведено з ладу критичні елементи ТЕС».
Але вже 28 липня веб-сайт Cassad news у стрічці воєнних подій так званої «Новоросії» використав ці фотоілюстрації для брехливого повідомлення «Наслідки обстрілу Донецька». Зазначена недостовірна інформація була опублікована й деякими іншими виданнями.
Такі дії свідчать не лише про дефіцит креативу у представників проросійських «мас-медіа», але й про відсутність реальних фотодокументів з місця фіксації події, яка буцімто мала місце.

Українська сторона СЦКК вкотре закликає представників засобів масової інформації користуватися виключно достовірною та перевіреною інформацією. Зазначений факт чергової цинічної дезінформації доданий до робочих матеріалів на засідання трьохсторонньої контактної групи у Мінську.
Водночас варто підкреслити, що аналіз обстрілів і доповіді офіцерів-спостерігачів СЦКК свідчать про те, що бойовики продовжують грубо порушувати принципи Міжнародного гуманітарного права, розміщують вогневі позиції у житлових кварталах та цілеспрямовано продовжують вести обстріли мирних населених пунктів.

Так, саме 28 липня був зафіксований 21 факт обстрілів з танків, 120 мм мінометів, 122 мм та 152 мм артилерійських систем населених пунктів Курдюмівка, Семигі́р’я, Кодема, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка, Луганське, Красногорівка, Майорськ, Зайцеве та шахти Дутовка. Ці та інші факти грубих порушень Мінських домовленостей були доведені до представників СММ ОБСЄ.

Також дивиться:
https://www.facebook.com/ato.news/posts/1038913202786152
http://cassad.net/…/15447-lenta-voennyh-sobytiy-v-novorossi…

На фото: задокументовані офіцерами-спостерігачами СЦКК резонансні фотоматеріали руйнування бойовиками Вуглегірської ТЕС, які проросійські «мас-медіа» намагаються видати за руїни Донецька.

Прес-центр АТО

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *