Сьогоднішнє рішення Конституційного суду щодо змін до Конституції уже за …

Сьогоднішнє рішення Конституційного суду щодо змін до Конституції уже за звичним сценарієм викликало чергову хвилю фейків, яку поширюють ті, хто хотів би зірвати реформу. Тому хочу нагадати про три важливі речі:
1. В змінах до Конституції немає жодних згадок про особливий статус. Для тих, кого намагаються ввести в оману, хочу пояснити, що особливості місцевого самоврядування (а мова йде саме про це) стосуються повноважень місцевого самоврядування, а особливий статус передбачає уже передачу частини державних функцій і права впливати на державні рішення.
Депутати, які поширюють ці фейки, не можуть не розуміти відмінностей – а тим паче депутати з юридичною освітою! То навіщо ж тоді обманювати людей?!
2. Головне в запропонованих змінах – не Донбас. Це децентралізація для усієї України. Це ті зміни, які відкривають їй шлях до європейського майбутнього, як свого часу відкрили Польщі.
Час усе розставить на свої місця. Тому я переконаний, що політичні сили, які сьогодні намагатимуться заблокувати європейську перспективу України, самі позбавляють себе політичного майбутнього, бо не мають шансів на успіх.
3. Ми, депутати ВР, маємо ще двічі проголосувати, щоб зміни до Конституції вступили в силу. В серпні -мінімум 226 і ще раз у вересні, на новій сесії – більше 300. Я закликаю своїх колег-депутатів, представників усіх політичних сил, прийняти відповідальне рішення, підтримавши реформу децентралізації і в серпні, і у вересні. Я зі свого боку готовий ще раз і ще раз відповідати на будь-які питання, щоб зняти сумніви, якщо вони залишаються.
Це ключова реформа, яку ми маємо здійснити заради України, заради наших дітей і онуків! Слава Україні

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *