Створення логістичних майданчиків на 50-60% зменшить навантаження на КПВВ

Перший заступник голови Донецької ОДА Євген Вілінський перевірив хід виконання робіт зі спорудження логістичного майданчику на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» в напрямку м. Артемівська.

На цей момент проведені основні земляні роботи з підготовки майданчика під облаштування ринкової площі та паркувальної зони. До майданчику підведено електроенергію. Розпочаті роботи із забезпечення водопостачання та проведення інших комунікацій.

Планується, що на територію логістичного центру будуть допускатися вантажні автомобілі місткістю до 5-ти тон з продуктами харчування та товарами повсякденного споживання для торгівлі безпосередньо «з коліс». Вони зможуть знаходитися в торгівельній зоні протягом світлого часу доби, але не зможуть залишатися на майданчику на ніч. Саме такі пропозиції були погоджені з прикордонною та  фіскальною службами.

Жителі окупованих територій матимуть можливість купити товарів загальною вагою до 50 кг, що є граничним обсягом дозволеним зараз до перевозу через КПВВ.

Також в логістичному центрі будуть розташовані банкомати «Ощадбанку», де мешканці окупованих територій зможуть отримати пенсії, соціальні виплати та зняти готівку в сумі до 5 тисяч гривень. Передбачається також облаштувати пункт для обміну валют. Спеціалісти банківської справи очікують, що оборот логістичного центру складатиме близько 25 млн. грн в день.

Майданчик буде забезпечений водою, зручностями, першою медичною допомогою та цілодобовою охороною.

Паралельно йдуть роботи з розширення пропускної спроможності КПВВ «Зайцеве». Планується облаштувати шість пропускних пунктів для автотранспорту. Збільшується кількість автобусів, що перевозять піших пасажирів між КПВВ і «нульовим блокпостом».

Державна прикордонна служба України оголосила набір працівників з числа мешканців Донецької області для роботи на КПВВ «Зайцеве», які пройдуть додаткову підготовку для роботи з компьютерною базою. Всі ці заходи мають на меті скоротити час на проходження перевірки на КПВВ та зменшити черги під час перетину лінії розмежування.

За оцінкою спеціалістів Держприкордонслужби створення логістичних майданчиків на 50-60% зменшить потік людей через КПВВ. А заходи з оптимізації роботи пропускного пункту значно скоротять час очікування на перетин лінії розмежування.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *