Британія і Франція намагаються зменшити наплив мігрантів

Велика Британія і Франція заявили в неділю, що для них «головним пріоритетом» є блокування натиску тисяч мігрантів, які намагаються потрапити до Англії через Євротунель.

У спільній заяві, опублікованій у британських і французьких газетах, міністр внутрішніх справ Великої Британії Тереза Мей та її французький колега Бернар Казеньов закликали інші країни Європейського Союзу та міжнародне співтовариство допомогти зменшити потік біженців з Африки в Європу.

«Наші вулиці не вимощені золотом», – сказали вони.

За словами міністрів, тисячі мігрантів, які протягом останніх тижнів намагалися потрапити з Кале (Франція) потягами чи вантажівками до Великої Британії, часто опинялися там, вийшовши на берег в Італії та Греції після того, як припливли човнами Середземним морем з Африки.

Кризу потрібно вирішувати не шляхом послаблення імміграційної політики, сказали Мей і Казеньов, а радше шляхом «скорочення кількості мігрантів, які потрапляють в Європу з Африки».

Щонайменше 10 мігрантів загинули, намагаючись потрапити з Франції до Британії.

Велика Британія і Франція оголосили про посилення безпеки на французькому вході в Євротунель, збільшивши кількість поліції та приватних охоронців, розширивши огорожу та додавши більше інфрачервоних детекторів і прожекторів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *