У Кале 1700 нелегалів намагались штурмувати Євротунель

У Кале 1700 нелегалів намагались штурмувати Євротунель

  • 3 серпня 2015


За даними французької влади, до початку липня на околиці Кале було близько трьох тисяч мігрантів

У ніч на понеділок близько 1700 нелегальних мігрантів спробували потрапити у вантажний термінал Євротунелю, повідомила французька поліція.

Цього разу влада впоралися з ситуацією більш ефективно, ніж у попередні дні.

До місця події стягнули додаткові загони сил безпеки і поліції спеціального призначення.

За повідомленням правоохоронців, поки що точно не відомо, чи вдалося комусь з мігрантів потрапити у вантажівки, які прямували до Великої Британії.

Раніше французька поліція казала, що за наявними у неї даними, 70% мігрантів, які прибувають у Кале, залишають його через чотири місяці.

“Вони не можуть визначити, виїжджають ці мігранти в інші райони Франції чи потрапляють до Великої Британії”, – заявив начальник поліції графства Кент Алан Пафслі парламентському комітету з питань внутрішньої політики.

За словами прес-секретаря британського прем’єр-міністра, немає підстав вважати, ніби всім мігрантам, які залишають Кале, вдається дістатися до Британії.

700 затриманих

До Кале були стягнуті додаткові сили безпеки і поліції спеціального призначення

Залізничне сполучення через Євротунель працює з суттєвими затримками. Також із запізненнями відправляються пороми.

Щонайменше 700 нелегальних мігрантів затримали вночі під час спроби проникнути в Євротунель, повідомляє французька поліція.

Ці люди були затримані безпосередньо в тунелі. Ще тисячу осіб затримали на підході до тунелю.

За даними французької влади, до початку липня на околицях Кале було близько трьох тисяч мігрантів, в основному нелегально прибулих до Франції з Ефіопії, Еритреї, Судану та Афганістану.

Майже щоночі вони роблять спроби пробратися до Великої Британії. З початку літа внаслідок таких спроб загинули вже дев’ять мігрантів.

2 серпня Британія і Франція закликали інші країни ЄС допомогти їм у подоланні міграційної кризи.

У Британії розглядаються поправки до законодавства, за якими домовласники зобов’язані будуть виселяти мешканців, які втратили право жити в Англії. Нові правила планують ввести в рамках боротьби з нелегальною міграцією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *