Подорожуючи світом: переможці фотоконкурсу National Geographic

Подорожуючи світом: переможці фотоконкурсу National Geographic

4 серпня 2015
Останнє оновлення: 17:02

Заплив з китами, верблюжі перегони та високогірна сауна. Представляємо переможців National Geographic Traveler Photo Contest 2015.


Переможцем цьогорічного National Geographic Traveler Photo Contest, що називає найкращі знімки з подорожей, став Ануар Патьян Флорюк. Його робота зображує дайверів, які плавають у компанії горбатих китів поблизу острова Рока Партіда, що на захід від мексиканського узбережжя. Цей знімок визнали найкращим з понад 17 000 конкурсантів.

Срібним призером конкурсу став Фейсал Азім з Бангладеш. Він вразив журі емоційним портретом трьох чоловіків, що працюють на виробництві гравію. Їхні обличчя проступають скрізь вкрите брудом та пилом скло.

Ахмед Аль-Токі виборов третє місце у конкурсі, привернувши увагу суддів динамічним знімком, зробленим під час перегонів на верблюдах в Омані.

Окрім трьох перших місць журі назвало ще сім робіт, які отримали спеціальні відзнаки. Серед них і цей знімок від Сари Воутерс. Двоє хлопчаків ловлять качку. Фото зроблене у провінції Нонгкхай, що у Таїланді.

Журі оцінювало знімки у два етапи. Основними критеріями відбору були якість та креативність. Стефано Зардіні представив на розсуд суддів фото сауни, що розташувалася на висоті 2800 метрів у Доломітових Альпах.

Автор цього фото Стефан Берубе написав, що цілий день провів поблизу рідкісних білих носорогів, намагаючись зробити вдалий знімок, а наступного ранку, коли фотограф вже втратив надію на успіх, він прокинувся і побачив, що носороги пасуться на відстані кількох метрів від нього.

Ален Шредер отримав схвальний відгук журі за фото борців кушті – традиційної індійської боротьби. Після тренування атлети відпочивають та вкривають голову і тіло землею, яка всмоктує піт.

“Румунія – країна казок” – так назвав свій знімок Едуард Гутеску. Прикрашені заморозком гірські пейзажі в об’єктиві фотографа отримали високу оцінку журі та принесли автору спеціальну відзнаку.

Знімки цьогорічних конкурсантів переконливо доводять – природна краса потужніша за будь-який фоторедактор. Бет МакКарлі поділилася запаморочливим знімком, зробленим у намібійській долині. Їй вдалося вхопити момент переходу ночі у день, коли Місяць ще яскраво освітлює дюни, а на ще темному небі яскраво проступає Чумацький шлях.

Знімок Бартломьєжа Журецькі розповідає про традиційний у Польщі спосіб заготовляти сіно на зиму. Багато людей тут і досі косять траву вручну та збирають підсушені стеблі вилами. Усі фото надані: www.natgeo.com/travelerphotocontest

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *