Відбулося засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України …

Відбулося засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області

Днями відбулося засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо підсумків роботи органів Пенсійного фонду в області за перше півріччя та завдань на друге півріччя 2015 року. У засіданні взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, голова колегії, начальник головного управління ПФУ в Луганській області Євген Комчадалов, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.
За сумлінну працю заступнику начальника управління інформаційно- аналітичних систем та електронних ресурсів – начальнику відділу колегії головного управління ПФУ в Луганській області Сергію Красношлику було вручено найвищу професійну нагороду «Знак пошани Пенсійного фонду України».
З докладом виступила перший заступник начальника головного управління ПФУ в Луганській області Ольга Шарунова, яка підкреслила, що основними пріоритетами діяльності фонду на 2015 рік є:
– своєчасна виплата пенсій,
– наповнення бюджету,
– реалізація запланованих завдань.
Станом на 1 липня цього року в Луганській області загальна чисельність пенсіонерів складає 367,5 тис. осіб, із них 8,5 тис. – пенсіонери силових структур. Середній розмір пенсій разом із цільовою грошовою допомогою, державною адресною допомогою до пенсій, надбавкою за особливі заслуги перед Україною складає 1745,96 грн.
Протягом 1 півріччя підвідомчими управліннями призначено 4984 нових пенсій, проведено 11414 перерахунків пенсій.
Щодо надходження власних коштів, то за 1 півріччя 2015 року надійшло 44,7 млн. грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року по управлінням, що знаходяться на підконтрольній Україні території, сума надходжень збільшилася на 21,9%. Кращі показники по надходженням власних коштів в управліннях області: в Біловодському, Білокуракінському, Марківському, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському, Сватівському, Старобільському та Троїцькому районах.
В управліннях Пенсійного фонду області завжди були і залишаються актуальними питання реалізації громадянами конституційного права на звернення. Протягом 1 півріччя до головного управління надійшло 225 письмових звернень. На рівні підвідомчих управлінь області розглянуто 544 звернення. Аналіз звернень свідчить про те, що більш за все громадян хвилюють питання виплати пенсій особам, переміщеним з тимчасово окупованих територій.
Також на колегії виступили начальники управління ПФУ в Сватівському, Новопсковському, Біловодському районах та в м.Рубіжному. Були підняті питання наповнення бюджету, роботи з підприємствами-боржниками, відшкодування пільгових та наукових пенсій, своєчасної виплати пенсій та обслуговування громадян, проблеми технічного оснащення управлінь.
Заступник голови обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик подякувала співробітникам органів Пенсійного фонду області за їх відданість справі, виконання завдань на високому професійному рівні, незважаючи на значне навантаження в сьогоднішніх непростих умовах.
Євген Комчадалов, підбиваючи підсумки, наголосив, що головними завданнями роботи органів ПФУ в Луганській області є виконання плану надходження власних коштів, посилення роботи з підприємствами-боржниками, що знаходяться в процедурі банкрутства.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *