ЗМІ: Британія посилює політику щодо мігрантів

ЗМІ: Британія посилює політику щодо мігрантів

  • 4 серпня 2015

Світова преса пише про мігрантів у Британії, боротьбу з послідовниками угруповання “Ісламська держава”, французьких фермерів та нафтову галузь США.

Мігрантам не обіцяють “молочні ріки”

Про плани британського уряду залишити сім’ї мігрантів, яким відмовили у притулку, без автоматичної фінансової підтримки пише Guardian. Газета зазначає, що Сполучене Королівство хоче продемонструвати прибульцям, що їхня країна не є “землею з молочними ріками”.

Справи шукачів притулку, які використали усі спроби залишитися в країні, будуть розглядатися значно прискіпливіше, ніж раніше, обіцяє уряд.

Нині в Британії понад 10 тисяч мігрантів, яким відмовили у притулку, але їхні родини отримують гроші від держави, на які вони мають змогу прожити.

З 10 серпня їм щотижня буде виплачуватися майже 37 фунтів на особу, що приблизно на 30% менше, ніж зараз.

Британський уряд вже заявив, що спробує знайти спосіб, як залишити сім’ї шукачів притулку без допомоги і при цьому не поставити під загрозу механізми захисту дітей.

Літаки не летять додому

Газета Independent пише про рішення Великої Британії продовжити ще на рік право використовувати власні літаки у військовій кампанії проти “Ісламської держави” в Іраку.

Британський винищувач

Згідно з ним, бомбардувальники Торнадо будуть задіяні у кампанії до весни 2017 року – на рік довше, ніж планувалося.

Окрім цього, у вересні британський парламент має провести голосування про розширення присутності на Близькому Сході. У разі позитивного рішення, бомбардувальники зможуть завдавати ударів і по цілях у Сирії, де “Ісламська держава” має багато баз та укріплених районів.

За словами міністра оборони Сполученого Королівства Майкла Феллона, британські літаки успішно допомагають іракській армії протистояти силам “Ісламської держави” на землі.

Оскільки джихадисти несуть загрозу не лише безпеці Іраку та Сирії, але й “вулицям Британії”, обов’язком королівських повітряних сил є продовження кампанії, спрямованої на знищення “варварського режиму”, вважає міністр.

Нині Британія використовує в Іраку вісім літаків Торнадо, однак їхня кількість може зрости, зазначає Independent.

Фермери з репутацією

На фоні протестів, які нещодавно влаштували французькі аграрії у десятках міст і містечок, видання Figaro пояснює читачам, чому французи обожнюють фермерів і не сприймають їхні дії як щось негативне.

Французи дуже люблять і захищають фермерів

За даними опитування IFOP, 86% французів підтримують протестний рух аграріїв і готові пробачити їм і блокування автошляхів у розпал сезону відпусток, і звалювання куп гною перед адміністративними будівлями.

Така неймовірна підтримка професії, у якій задіяні не більше 3% населення країни, пояснюється тим, що фермери сприймаються у Франції як люди, які чесною працею заробляють собі на хліб.

Незважаючи на щорічні дотації від держави та ЄС, у свідомості французів вони не виглядають, як отримувачі допомоги. Навпаки, фермери – це квінтесенція “Франції, яка прокидається рано”, як колись висловився Ніколя Саркозі, пояснюють соціологи.

Французи також вдячні фермерам за якість продукції, зокрема виробів з хліба й молока. Крім того, образ провінційної місцевості з охайними й доглянутими полями дуже позитивно сприймається населенням, яке розуміє, що без тих, хто оброблює землю і займається худобою, таких ідилічних місць у Франції було б значно менше.

До того ж, майже кожен француз має хоча б одного з батьків чи бабусь і дідусів, які зайняті у фермерському господарстві, додає видання.

Усе це, а також складна фізична праця, ненормований робочий день та відсутність класичної відпустки забезпечують аграріям таку гарну репутацію у Франції, зазначає Figaro.

США без запасів нафти

“Российская Газета” аналізує причини підвищеного попиту США на російську нафту та прогнозує різке зниження її видобутку у Сполучених Штатах через п’ять років.

Попри санкції США збільшили імпорт російської нафти, пише російська газета

Посилаючись на Financial Times, російське видання зазначає, що за останні два місяці США імпортували понад 4,6 млн барелів нафти з Росії.

“Ця кількість є максимальною за останні три роки”, – пише газета.

Ймовірними причинами є скорочення цінової різниці між марками Brent та WTI, а також падіння плати за перевезення нафти танкерами через надлишок сировини на європейському ринку, додає видання.

Експерт Рустам Танкаєв називає ситуацію унікальною, оскільки США ніколи не імпортували нафту з Росії систематично. Основними постачальниками сировини до цієї країни є Саудівська Аравія та Канада. Крім того, потреби США в нафті непогано забезпечують місцеві виробники, які допомогли Вашингтону знизити залежність від імпортної сировини завдяки так званій сланцевій революції.

Тим не менше, експерт прогнозує, що запасів у США вистачить лише на 11 років, тож уже “буквально за п’ять років у США почнеться обвальне падіння видобутку нафти”.

“Росії ж така перспектива не загрожує – ми, навпаки, запасами сировини забезпечені добре. І цей фактор разом зі зниженням видобутку нафти у США підвищить попит на нашу продукцію”, – цитує “Российская Газета” експерта.

Огляд підготував Юрій Мартиненко, Служба моніторингу BBC

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *