Греція не справляється з хвилею мігрантів з Африки та Азії

Європейський Союз закликав своїх членів виконати взяті на себе зобов’язання щодо підтримки агентства з охорони зовнішніх кордонів, зокрема із напливом нелегальних мігрантів, переважно до Греції.
 
Цього року лідери ЄС обіцяли потроїти бюджет Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу Frontex і надати додаткову допомогу для багатьох тисяч людей, які намагаються втекти від бідності і збройних конфліктів на Близькому Сході, в Африці і Азії.
 
У п’ятницю агентство Frontex заявило, що в липні через Грецію до ЄС прибуло 49 550 мігрантів, тобто протягом місяця перевищуючи кількість за весь 2014 рік.
 
Незважаючи на додаткові фонди, Frontex, можливо не буде здатним допомогти країнам, яким вона потрібна, якщо не отримає «необхідних засобів», сказав заступник виконавчого директора Ґіл Аріас Фернандес.
 
На зустрічі міністрів в Афінах прем’єр-міністр Греції заявив, що його країна, яка переживає фінансові проблеми, не може прийняти мігрантів без допомоги ЄС.
 
Верховний комісар ООН з питань біженців вважає, що цього року Греція прийняла понад 107 тисяч біженців та мігрантів, тобто понад два рази більше, ніж торік, коли до Греції прибуло 43 500 людей.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *