Сенатор Шумер повідомив про опозицію до ядерної угоди з Іраном

Зусилля Барака Обами заручитися підтримкою скептичних законодаців щодо угоди з Іраном зазнали серйозного удару з боку одного з головних союзників президента – сенатора Чарлза Шумера, який виступив проти ядерної угоди. Шумер, сенатор зі штату Нью-Йорк і один з провідних єврейських американських законодавців, оприлюднив заяву незабаром після того, як інший впливовий єврей-демократ, також зі штату Нью-Йорк, Еліот Енґель, повідомив, що він проти угоди з Іраном.
 
Державний секретар Джон Керрі, один з архітекторів ядерної угоди, заявив, що він «глибоко розчарований» з приводу цього рішення. «Відкинення не є політикою майбутнього», – сказав Керрі на прес-конференції у В’єтнамі, де він закінчує відвідини країн Південно-Східної Азії.
 
Збільшується імовірність, що американські законодавці відкинуть ядерну угоду з Іраном, коли повернуться з відпустки наступного місяця. Президент Обама заявив, що він накладе вето на це рішення, однак йому потрібна підтримка з боку демократів, щоб відхилити рішення законодавців.
 
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *