Ще один проект ФАО

На Донетчине продовжує роботу місія ФАО – продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

На цей раз проект міжнародної організації передбачає допомогу селянам в постачанні кормовим зерном пшениці і кукурудзи, комбікормом для птиці і забезпеченні курчатами-бройлерів для подальшого їх вирощування.

– Протягом серпня, – розповів фахівець регіонального офісу в країнах Європи і Центральної Азії ФАО Юрій Нестеров, – 350 родин зі Східних областей України, сто п’ятдесят з Попаснянского району Луганської області і 200 з Артемівського – Донецької, отримають для вирощування по двадцять курчат бройлерів. Але станеться це після того, як сім’ю забезпечать зерном і комбікормами. За розрахунками кормів повинно вистачити на три місяці, тобто до того періоду, коли птах перестає рости. Ці сім’ї відбирали громади. Перевагу віддавали тим, хто постраждав від військових дій, переселенцям і біженцям, багатодітним сім’ям і матерям-одиначкам, якім зараз особливо скрутно.

Зерно, комбікорми і курчат отримають у тому числі і жителі п’яти населених пунктів, які розташовані в так званій “сірій зоні”. Під час робочої наради у заступника голови обласної державної адміністрації Владислава Лаврика за участю представників ФАО і фахівців департаменту агропромислового розвитку Донецької ОДА були розглянуті проблеми, які вже виникли і можуть виникнути надалі при втіленні цього проекту. Намічені шляхи до їх усунення, вироблений алгоритм дій.

– Дуже добре, – підбив підсумки Владислав Лаврик, – що проект поетапний. Навіть якщо і виникатимуть складнощі перетину КПВВ, то до того моменту, коли людям треба буде доставити свійську птицю, нам вдасться влагодити механізм взаємодії.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *