Продовжується літній сезон оздоровлення дітей Донецької області

6 серпня,  за запрошенням Міжнародної організації «Children-UA», 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування  вирушили до Швейцарії (м.Сааф фе, літній оздоровчий табір «Асторія»).

Всі витрати на проїзд з України до Швейцарії, страховки, проживання та харчування учасників зміни,  забезпечила організація «Children-UA». Протягом двох тижнів, в умовах повної безпеки і сприятливого навколишнього середовища, діти візьмуть участь у творчих та спортивних змаганнях, відвідають цікаві екскурсії.

7 серпня  – 8 дітей із сімей переселенців відправлені на відпочинок та оздоровлення до Київської області у санаторний комплекс «Пуща озерна». У комплексі діти відпочинуть, пройдуть діагностику та курс загальної реабілітації.

Також, 16 дітей із сімей переселенців відправилися на відпочинок до Хоружівського дитячого будинку Сумської області.

51 дитину Донецької області приймає Полтавська область. Діти відпочивають у закладі оздоровлення та відпочинку «Зоряний».

З 7 серпня – 51 дитина оздоровлюється в одному з унікальних куточків Черкащини у санаторії «Україна».  Сосновий бір, ботанічний сад, чисте повітря, насичене ароматами хвої та квітів, тиша – все це сприятиме відновленню психічного та фізичного стану дітей.

 Також дітей Донецької області приймає Тернопільщина. Зараз у оздоровчому комплексі «Лісовий» перебувають 23 дитини пільгових категорій нашого регіону. Для дітей організовані відпочинок на річці, спортивні, культурно-розважальні заходи, щоденні екскурсії та походи по мальовничим місцям Бучацького району.   

8 серпня 94 дитини пільгових категорій, в т.ч. діти із сімей  переселенців, направилися до Українського дитячого центру «Молода гвардія» для участі у 8 тематичній зміні «Наш вибір – європейська Україна!» В ході зміни діти не тільки спробують свої сили у спортивно-оздоровчих змаганнях, а й братимуть участь в інтелектуальних, творчих та інших програмах, направлених на розвиток національної свідомості, почуття патріотизму та відданості в служінні Батьківщині. Зміна триватиме 21 день.

9 серпня управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації організовано відправку 450 дітей до дитячого оздоровчого закладу «Сонячний», Білгород-Дністровського району Одеської області.  

11 серпня 27 дітей вирушили до Рівненської області. Юнаки та дівчати Донеччини відпочиватимуть у дитячому оздоровчому закладі «Корчагінець», який розташований у мальовничому сосновому лісі. У таборі є всі умови для змістовного та цікавого відпочинку – чудове футбольне поле, великий басейн, спортивні майданчики, комп’ютерна зала, бібліотека.

Також, сьогодні, 11 серпня 450 дітей приїхали до міста реліктового соснового бору і заплавних дібров, одного із наймальовничіших міст України – Святогірська. Тут, у дитячо-молодіжному санаторно-оздоровчому комплексі «Перлина Донеччини» професійний педагогічний состав підготував для дітей щоденні різноманітні заходи – спортивно-туристичний квест, конкурс малюнків, фестиваль-ярмарок дитячої творчості, розважальні програми, водні естафети, караоке-шоу, конкурс пісочних споруд тощо. Також у «Перлині Донеччини» діти яскраво відсвяткують День незалежності України. 

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *