Євросоюз засудив обстріл районів на сході України, контрольованих Києвом

Прес-служба Євросоюзу розповсюдила у вівторок ввечері заяву, в якій засудила обстріли районів на сході України, контрольованих Києвом.
 
«Відновлення ескалації конфлікту, що спричинило за собою нові жертви в результаті нападів на кілька контрольованих урядом України районів і атак опівночі на 10 серпня на Старогнатівку, порушує дух і букву Мінських угод», – йдеться в заяві прес-секретаря зовнішньополітичної служби Євросоюзу.

«Так само всі останні інциденти, спрямовані проти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в тому числі обстріл спостерігачів перехресним вогнем у селищах Щастя і Широкине та підпал 9 серпня автомобілів місії в Донецьку, ставлять під загрозу найважливішу роль, яку СММ грає у спостереженні та контролі за виконанням Мінських угод», – наголошується в заяві.

У документі підкреслюється, що «Мінські угоди повинні виконуватися сумлінно, починаючи з повного дотримання припинення вогню і справжнього виведення важких озброєнь».

«Необхідно дати новий імпульс переговорам у рамках Тристоронньої контактної групи, що дозволило б неухильно виконати Мінські угоди в обумовлені терміни до кінця року», – заявила прес-служба ЄС.

Раніше українські медіа повідомляли про те, що селище Старогнатівка, що знаходиться на південь від Донецька, обстрілювалося протягом двох останніх днів проросійськими сепаратистами із самохідних артилерійських установок великого калібру.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *