В Україні стартує ініціатива ПРООН із розвитку навичок підприємництва серед ВПО та місцевого населення

13 серпня 2015 року в приміщенні Краматорського міського центру зайнятості відбулась презентація навчальної програми «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей».

Захід організовано Програмою розвитку ООН спільно з Донецьким та Луганським обласними центрами зайнятості в межах проектів «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», що фінансуються Урядом Японії.

У цілому в рамках навчальної програми планується провести 48 тренінгів у 8 областях України, де найбільше проживає ВПО: Київській, Одеській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.  Метою навчання є підвищення рівня практичних навичок ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей для ведення підприємницької діяльності. Протягом 5-денного тренінгу учасники матимуть змогу прослухати лекції по бізнес-плануванню, особливостям ведення підприємницької діяльності та розвитку власної справи. У межах практичної частини тренінгу кожен учасник під керівництвом кваліфікованого тренера зможе розробити свій власний бізнес-проект. Важливо звернути увагу, що участь  у програмі є безкоштовною. Більш детальні умови щодо участі у програмі можна знайти на інтернет-сторінці: www.vpo-study.org.

За словами експертів Проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні», «тренінги будуть проводитись із вересня по грудень 2015 року. Ми очікуємо, що за цей період у програмі візьме участь не менше 1200 осіб. Переконані, що участь переселенців у тренінгу буде мотивувати їх розпочати або ж відновити підприємницьку діяльність».

Навчальна програма реалізується у партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Державною службою зайнятості України та місцевими органами влади. Донецький та Луганський обласні центри зайнятості в рамках реалізації вище зазначеної програми надають на територіях підконтрольних Уряду України Донецької та Луганської областях інформаційну та технічну підтримку для реалізації тренінгів у регіоні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *