У разі активізації бойових дій на Донбасі Україна введе воєнний стан – Турчинов

Україна буде змушена ввести воєнний стан, якщо буде спостерігатися активізація бойових дій на Донбасі, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Якщо Росія піде на зрив мінських угод (а для цього, на жаль, усе сьогодні робиться), безумовно, ми діятимемо відповідно до викликів, які стоятимуть перед країною. Якщо буде активне застосування російських військ – безумовно, ми змушені будемо ввести воєнний стан і проводити потужнішу мобілізацію усього потенціалу, який є в країні», – сказав він. 

Секретар РНБО зазначив, що ситуація в зоні АТО дуже напружена, відбувається «концентрація російсько-терористичних військ поблизу лінії зіткнення, кількість обстрілів свідчать, що Росія готується зірвати мінські угоди і готує достатньо серйозний наступ».

«Саме тому ми відпрацьовуємо завдання не лише відбивати атаку, а й контратакувати у разі наступу», – наголосив Турчинов.

4 серпня президент України Петро Порошенко провів засідання Воєнного кабінету РНБО, під час якого заявив, що, враховуючи зростання кількості обстрілів українських позицій в зоні АТО, необхідно визначити стратегію та скоординувати подальші дії, потрібно «чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту».

На початку тижня проросійські бойовики за підтримки важкої броньованої техніки, танків та БТРів атакували позиції українських військових поблизу Старогнатівки. Цього тижня було також зафіксовано рекордну кількість обстрілів позицій сил АТО від лютого – ухвалення мінських угод.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *