Від вибуху в Туреччині загинули восьмеро солдатів

Від вибуху в Туреччині загинули восьмеро солдатів

  • 19 серпня 2015


Підірвана вантажівка перевозила військових

На півдні Туреччини в бомбовому нападі загинули восьмеро турецьких військових, повідомили місцеві ЗМІ.

Напад стався у південно-східній провінції Сіїрт. Повідомляють, що вантажівка з військовими підірвалася на міні.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за цей напад, але турецька влада звинуватила бойовиків з курдської воєнізованої організації Робітнича партія Курдистану (РПК).

Ворожі дії між курдськими бойовиками і турецькою владою поновилися минулого місяця – після того, як РПК оголосила недійсним перемир’я, запроваджене два роки тому.

Це вже не перший інцидент біля палацу Долмабахче цього року

Інформація про загибель солдатів надійшла в той час, як у Стамбулі спалахнула стрілянина біля популярного палацу Долмабахче. Поліція затримала двох людей.

У палаці розташована міська резиденція прем’єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу. Сам він у цей час перебував у столиці Туреччини Анкарі.

Після того, як військо Туреччини почало завдавати ударів по курдських цілях, бойовики РПК відновили антитурецьку кампанію

Палац Долмабахче був побудований в середині XIX століття для султана Османської імперії Абдул-Меджида I, який витратив на оздоблення його інтер’єрів 14 тонн золота.

У 1938 році тут помер засновник сучасної Туреччини Мустафа Кемаль Ататюрк.

У січні був заарештований чоловік, який напав на охорону палацу. Його підозрювали в причетності до забороненої лівацької організації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *