Оновлений КПВВ «Зайцеве» розпочинає роботу

23 серпня 2015 року розпочинає роботу оновлений контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» в напрямку м. Артемівська. Заходи з удосконалення процедури пропуску за європейським зразком ініціював голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Напередодні відкриття він особисто проінспектував ситуацію на КПВВ і високо оцінив результат підготовки.

«Після мого призначення на посаду, це було одним із першочергових питань, яке довелось вирішувати, – мінімізувати величезні черги машин на контрольних пунктах пропуску. Транспортні корки  сягали часом 10-кілометрової довжини. В зв’язку з цим мною було ініційоване перенесення КПВВ «Бугас» ближче до селища Новотроїцьке на маріупольському напрямку. Роботи по облаштуванню там незабаром завершаться. Також оновлено КПВВ «Зайцеве» в напрямку міста Артемівська. Тут все готово для того, щоб 23 серпня з 6-ї ранку розпочати пропуск», – повідомив Павло Жебрівський.

Очільник області окремо відзначив вагомий внесок в облаштування КПВВ «Зайцеве» міського голови м. Артемівська Олексія Реви та його команди.

«На сьогодні КПВВ побудований за польським варіантом: розширено транспортну смугу, створено спеціальні «кишені» для заїзду машин. Встановлено по три контрольно-пропускні кабінки в кожну сторону, щоб кілька автомобілів одночасно могли проходити перевірку та не заважати руху. Пункт обладнаний усіма зручностями, а також обнесений залізобетонними плитами, на яких розвішані банери з написами «Україна любить тебе!», «Україна тебе чекає!». Все оформлено в кольорах українського прапора та з використанням національної символіки: соняшники, пшениця – те, що відображає суть України», – наголосив Павло Жебрівський.

Він повідомив, що ставив завдання не лише покращити роботу КПВВ, пришвидшити процедуру перевірки документів, але й надати людям, які перетинають лінію розмежування, відчуття підтримки та розуміння, що вони вдома. «Жителі Донецької області, які вимушено опинились на тимчасово окупованій території, мають знати, що їх тут чекають, що в Україні насправді вільне життя і перспектива розвитку», – підкреслив голова ОДА.

Очікується, що після введення в експлуатацію, пропускна здатність КПВВ «Зайцеве» покращиться в 2-3 рази за рахунок збільшення кількості фіскалів і прикордонників, які обслуговуватимуть громадян.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *