Краматорськ відзначає 24-ту річницю Незалежності України

Сьогодні у всіх містах Донецької області проходять святкові заходи з нагоди 24-ї річниці Незалежності.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зранку відкрив оновлене реанімаційне відділення в краматорській міській лікарні №3. Капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії та реанімації виконано за кошти державного бюджету з урахуванням зміни інженерних комунікацій тепло- та водопостачання всього хірургічного корпусу. Загальна вартість – близько 3,5 млн грн.

Крім того, закуплено медичне обладнання на суму близько 6 млн грн (реанімаційна, спостережна, діагностична апаратура та витратні матеріали). Робота відділення організовується таким чином, що за кожним тяжкохворим закріплений індивідуальний медичний пост. Це дозволить швидко реагувати на погіршення стану пацієнтів, виникнення критичних ситуацій. Медики обіцяють, що робота відділення сприятиме швидшому оздоровленню, зменшенню кількості ліжкоднів та покращенню якості подальшої реабілітації хворих.

Також очільник області сьогодні дав старт традиційному велопробігу «Стежками Олекси Тихого», який щорічно приурочують до Дня Незалежності України. Торік захід не проводили у зв’язку з окупацією північної частини Донеччини російсько-терористичними військами. В цьому році традицію відновили. Більше 40 велосипедистів подолають маршрут від Слов’янська до Костянтинівки, вперше участь у заході беруть люди з обмеженими фізичними можливостями.

 Вперше після окупації обласне державне телебачення проводить загальнообласний телеміст між містами на звільненій території Донеччини. В Краматорську свої товари і продукцію на ярмарку представили місцеві підприємства, народні умільці, аграрії та бджолярі.

Ввечері краматорчан з головної сцени привітають виступами місцеві творчі колективи та гості, серед яких – відомий український гурт «ТІК».

   

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *