У Керчі активістів заарештували і оштрафували за фото з прапором України – правозахисники

Кримська польова місія з прав людини повідомляє, що в Керчі поліція затримала 24 серпня трьох осіб за фото з прапором України. Про це правозахисникам розповіла мати одного із затриманих.

За її словами, два хлопці і дівчина о 7:00 ранку 24 серпня вирішили зробити фото з прапором України на горі Мітридат у центрі Керчі. Так молоді люди хотіли відзначити День незалежності України.

x

«У той час, коли вони фотографувалися з розгорнутим прапором України, під'їхала поліція і затримала всіх трьох, за використання нецензурної лексики. Після складання протоколу поліція доставила їх у будівлю суду», – розповіла жінка.

За словами затриманих, в поліції їм повідомили, що причина затримання – прапор України та футболка з тризубом і проукраїнським написом.

За інформацією правозахисників, у цей же день суд виніс вирок за статтею 20.1 КоАП Російської Федерації (порушення громадського порядку). Одному з хлопців присудили 15 діб арешту, іншому – 1000 рублів штрафу.

x

«Розгляд справи дівчини перенесено на 25 серпня, оскільки в понеділок одна зі свідків звинувачення після попередження про відповідальність за дачу неправдивих свідчень заявила, що сама нічого не бачила і про подію їй розповіли», – зазначили в місії.

Офіційні коментарі правоохоронних і судових органів щодо цього випадку відсутні.

Як повідомляли Крим.Реалії, у День незалежності України в Криму до пам'ятника Т.Г. Шевченку в Сімферополі 24 серпня покладали квіти. Тут же чергували представники поліції, люди в штатському, була помічена і самооборона. Деяких просили проїхати в райвідділ поліції для встановлення особи. Серед затриманих – представники Українського культурного центру.

Громадські активісти в Сімферополі планували провести акцію на честь Дня незалежності України, однак міська адміністрація Сімферополя відмовилася її узгоджувати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *