Генеральний прокурор заявив про свій намір проінформувати народних депутатів у сесійній залі Верховної Ради про стан розслідування актуальних кримінальних проваджень

У четвер, 27 серпня 2015 року, Генеральний прокурор України Віктор Шокін під час круглого столу у Генеральній прокуратурі України повідомив про свій намір проінформувати народних депутатів у сесійній залі Верховної Ради про стан розслідування актуальних кримінальних проваджень. Він наголосив, що це стосується, насамперед, так званих «майданівських справ», проваджень щодо злочинів, вчинених високопосадовцями, а також щодо боротьби з корупцією. Віктор Шокін зазначив, що має намір окремо зупинитись на так званих «заочних» засудженнях колишніх високопосадовців.

Генеральний прокурор додав, що проінформує Верховну Раду про діяльність органів прокуратури за період його каденції.

У зв’язку з цим Віктор Шокін звернувся з офіційним листом до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням включити його інформацію у порядок денний вже у вересні цього року.

Окрім цього, Генеральний прокурор нагадав, що 25 серпня підписав наказ, яким визначив 4х членів конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Я закликаю депутатів визначитись, хто з їх числа буде входити до складу зазначеної конкурсної комісії, тому що без цього не зможе повноцінно робити Антикорупційне бюро», – підкреслив він.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *