Австрія: у вантажівці виявили тіла 71 мігранта

Австрія: у вантажівці виявили тіла 71 мігранта

  • 28 серпня 2015

Image copyright
AFP

Image caption

У поліції вважають, що мова може йти про болгарсько-угорське угруповання що займалося контрабандою людей до Європи

Австрійська поліція виявила тіла 71 людини, за припущеннями – мігрантів, у вантажівці, знайденій напередодні біля кордону з Угорщиною.

За попередніми висновками, 59 чоловіків, восьмеро жінок та четверо дітей, в тому числі дворічна дівчинка, померли близько двох днів тому від задухи всередині трейлера.

Як розповів на прес-конференції у Австрії голова поліцейського управління федеральної землі Бургенланд, де виявили вантажівку, Ганс Петер Доскоціл, загиблі, судячи з усього, були біженцями із Сирії. Серед тіл знайшли сирійський документ.

Угорська влада затримала тим часом трьох людей за підозрою у причетності до загибелі мігрантів. Як повідомив на прес-конференції пан Доскоціл, затримані – громадяни Болгарії.

За його словами, один із них, як вважається, був власником вантажівки, двоє інших – її водіями.

Пан Доскоціл також зазначив, що “існують свідчення, що мова йде про болгарсько-угорське угруповання із контрабанди людьми”.

Жодної вентиляції

Зареєстрована в Угорщині вантажівка, як встановила поліція, виїхала із Будапешта у середу вранці. На трейлері був логотип словацької компанії із виробництва м’ята птиці Hyza. Компанія заявила, що вже давно не володіє цією вантажівкою.

Image copyright
BBC World Service

Image caption

За даними поліції, вантажівка виїхала із Будапешта вранці у середу. У четвер близько півдня поліція виявила автомобіль на автостраді в Австрії. До того часу мігранти, що їхали у вантажівці, вже були мертві

Автомобіль виявили у четвер близько півдня. Коли поліцейські, що прибули на місце, відкрили кузов, вони виявили всередині тліючі тіла.

“У результаті попереднього розслідування ми виявили, що всередині вантажівки будь-яка вентиляція повітря неможлива”, – сказав на прес-конференції Ганс Доскоціл.

У останні місяці десятки тисяч мігрантів із Близького Сходу на Балканів намагаються потрапити до Європи.

Близько 107,5 тисяч біженців перетнули європейські кордони із початку року. Деякі з них платять значні суми контрабандистам, які незаконно провозять їх до європейських країн.

Більшість із тих, хто наважується на небезпечну подорож, тікають від кривавих конфліктів та переслідування у своїх країнах.

При цьому, за даними ООН, за цей час понад 2,4 тисячі людей загинули, намагаючись перетнути Середземне море на шляху до європейського континенту.

Раніше у п’ятницю лівійська влада та місцеві жителі повідомили ЗМІ, що поблизу берегів Лівії перекинулися два човни із близько 500 людей на борту. Частину з них вдалося врятувати, проте існують побоювання, що більшість із мігрантів опинилися замкнені у трюмах перевернутих суден.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *