На Донеччині відкрився перший гуманітарно-логістичний центр

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський сьогодні запустив роботу першого на Донбасі гуманітарно-логістичного центру, розташованого між КПВВ «Зайцеве» та нульовою лінією розмежування.

Очільник області особисто провів контрольну ревізію готовності кожного об’єкту на території центру.

«Роботу гуманітарно-логістичного центру ми починаємо рівно на 45-й день з часу задуму цього масштабного проекту. Його призначення – щоб українці, які вимушено виявились заручниками російсько-терористичних військ, могли купувати продукти харчування, ліки, отримувати банківські послуги за українськими цінами з належним обслуговуванням. На території центру продаватимуть товари першої необхідності. І крім того, ми виділили прилавки для місцевих фермерів», – наголосив Павло Жебрівський.

Очільник області підкреслив, що майданчик, на якому розташований гуманітарно-логістичний центр, належить комунальному підприємству, і всі прибутки, якщо вони будуть, надходитимуть до обласного бюджету.

Він також розповів про порядок, за яким можна буде потрапити на територію центру. «На нульовому кілометрі прикордонники перевірятимуть паспорти і видавати паперові перепустки. Вони не діятимуть за межами торговельного майданчика. Обов’язково будуть посилені заходи безпеки, оглядатимуть речі, щоб не допустити потрапляння зброї чи вибухових речовин», – зазначив Павло Жебрівський.

Окрему подяку голова облдержадміністрації висловив представникам ОБСЄ та медикам «Червоного Хреста» за їх присутність на території центру.

«Щодо заходів безпеки, то мушу зазначити, що, справді, сьогодні Зайцеве і багато інших населених пунктів знаходяться в зоні ураження. Навколо центру вириті окопи, плануємо також поставити морські контейнери з піском. Але ми зробили крок назустріч не терористам, а майже двом мільйонам людей, які живуть за лінією розмежування. Я не думаю, що сьогодні можливі провокації. Терористів, за різним оцінками, на окупованій території 30-40 тисяч. Частина донеччан перебуває під впливом пропаганди, але більшість чекає, коли вони знову будуть жити в єдиній країні», – наголосив Павло Жебрівський.

Довідка. Гуманітарно-логістичний центр – це огороджений та заасфальтований майданчик площею майже 2 гектари з автономним водо- та енергозабезпеченням, на території якого розташовані будинок-аптека, стаціонарне броньоване відділення «Ощадбанку», фельдшерсько-акушерський пункт, облаштовані торговельні ряди та санітарна зона, підведені інтернет-мережі. Охороняють громадський порядок на території логістичного центру працівники МВС, перевірку на в’їзді здійснюють прикордонники, на виїзді – працівники фіскальної служби.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *