Павло Жебрівський зустрівся з представниками USAID

Відбулась зустріч представників Агентства США з міжнародного розвитку з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським.

На зустрічі також були присутні перший заступник очільника області Євген Вілінський та директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко.

Павло Жебрівський повідомив про відкриття першого в Україні гуманітарно-логістичного центру на артемівському напрямку.

«Люди можуть купувати продукти, ліки, товари першої необхідності за вартістю у 2,5 – 3 рази нижче, ніж на тимчасово окупованих територіях  – за українськими ринковими цінами. Завдяки праці відділення Ощадбанку є можливість отримувати пенсії та здійснити переказ грошей, сплатити за послуги», – розповів голова облдержадміністрації. Також Жебрівський зазначив, що найближчим часом планується відкриття відділення УкрПошти та нотаріальної контори.

 На зустрічі було порушене питання про дистанційне навчання дітей на тимчасово окупованій території.

«Не дивлячись на те, що такий проект потребує багато коштів, ми все одно підемо на це, тому що там живуть громадяни України, які просто стали заручниками путінського режиму», – наголосив Павло Жебрівський.

Також обговорювалося питання відновлення інфраструктури Донеччини – мостів, доріг, залізничних колій.

«Тільки за попереднім розрахункам на це необхідно більш ніж 600 млн.грн. Біля лінії розмежування 70% доріг зруйновано, залізничний зв’язок на Маріупольському напрямку є дуже проблемним», – зазначив голова облдержадміністрації.

«Відбудова зруйнованого житла є не менш важливою проблемою. У руїнах знаходяться всі міста, в котрих тривали і досі йдуть бої. Це такі міста як Авдіївка, Красногорівка, Мар`їнка, Широкіне. До слова Широкіне необхідно відстроювати з нуля. Тому ми будемо дуже раді будь-якій  допомозі з вашої сторони» – зазначив Павло Жебрівський.

Представники USAID дуже зацікавилися роботою гуманітарно-логістичного центру. Вони розповіли, що ведуть тісну співпрацю з волонтерськими організаціями та багато роблять у гуманітарному напрямку. Представники  Агентства США з міжнародного розвитку також зазначили, що наразі робиться все для того, щоб допомогти постраждалим людям пережити зиму і надати їм необхідну допомогу.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *