У Дружківці урочисто відкрили новий льодовий сезон

30 серпня в Дружківці на Льодовій арені «Альтаїр» відбулася церемонія урочистого відкриття нового льодового сезону 2015/2016.

З цього дня найбільша в Україні дитячо-юнацька спортивна школа хокейного клубу «Донбас» відкрила свої двері для юних спортсменів. До близько 1000 дітей, що займаються в секціях хокею і фігурного катання останні 2 роки, у новому сезоні приєднається ще понад 300 представників Дружківки, Костянтинівки, Краматорська, Слов’янська і Костянтинівського району.

Присутніх на спортивному святі привітали: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, Дружківський міський голова Валерій Гнатенко, генеральний директор ХК «Донбас» Олексій Брага та провідні хокеїсти клубу.

Володимир Мицик зазначив, що розвиток фізичної культури та спорту є пріоритетом як регіональної, так і державної політики. «Здоров’я майбутнього покоління формується з малку, і велику роль в цьому процесі відіграють дитячо-юнацькі спортивні школи з їх різноманіттям секцій. Яскравим прикладом роботи щодо залучення дітей до занять хокеєм та фігурним катанням на Донеччині є діяльність ДЮСШ ХК «Донбас», за що клубу велика вдячність», – сказав він.

Володимир Мицик побажав юним спортсменам досягати бажаних спортивних вершин, не зупинятися перед можливими перешкодами, пам’ятаючи, що хокей виховує сильних по життю людей.

Після урочистої церемонії відкриття сезону на Льодовій арені «Альтаїр» відбулися виступи фігуристів і перші хокейні матчі за участю вихованців ДЮСШ ХК «Донбас» 2006-2007 років народження, а також професійних гравців основної команди хокейного клубу.

Довідкова інформація

Урочисте відкриття льодової арени «Альтаїр» у Дружківці відбулося 17 жовтня 2013 року.

Спортивний об’єкт будувався в місті за програмою «Хокей України». Також Дружківка є другим містом в регіоні, яке має льодову споруду, – подібна є в Маріуполі.

Будівництво арени в Дружківці було розпочато в червні 2012 року. Фінансування здійснювалося за рахунок державних і місцевих коштів. З державного бюджету було виділено 30 млн. грн., з міського бюджету – 2,8 млн. грн.

Загальна площа спортивної споруди зі штучним льодом становить 3 327,5 кв.м. Площа льодової арени – 1830 кв.м. Пропускна здатність спортивної споруди – 100 чол. на годину. Кількість посадочних місць – 375.

У сезоні 2015/2016 Льодова арена «Альтаїр» стане домашньою для основного складу ХК «Донбас». Саме тут відбудуться матчі XXIV чемпіонату України з хокею, передсезонного клубного турніру Donbass Open Сuр, а також будуть проведені виставкові хокейні поєдинки.

За інформацією управління з питань фізичної культури та спорту

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *