Завдяки принциповій позиції Генеральної прокуратури касаційним судом скасовано незаконне судове рішення про пом’якшення покарання втікачам з виправної колонії

Судом касаційної інстанції з ініціативи прокуратури Кіровоградської області, підтриманої управлінням підтримання державного обвинувачення в суді Генеральної прокуратури України, скасовано ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області стосовно двох громадян, якою їм було безпідставно пом’якшено покарання, призначене судом першої інстанції.

Вказані особи обвинувачувались у тому, що у складі організованої злочинної групи з метою втечі вчинили напад на адміністрацію Петрівської виправної колонії в Кіровоградській області, яка має максимальний рівень безпеки. Під час нападу вони намагалися покинути територію виправної установи на гелікоптері, що був спеціально приготовлений та доставлений на територію колонії для реалізації спільного злочинного наміру. Завдяки умілим активним діям працівників виправної установи вдалось запобігти втечі небезпечних злочинців.

Попри те, що судом першої інстанції вказаним громадянам були призначені тривалі строки покарання у виді позбавлення волі, апеляційний суд Кіровоградської області необґрунтовано пом’якшив призначене їм покарання.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, надавши об’єктивну і неупереджену оцінку обставинам вчиненого кримінального правопорушення, погодившись із доводами касаційної скарги прокурора, скасував незаконну ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області та призначив новий апеляційний розгляд.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *