ЗМІ: США готують санкції проти китайських компаній

ЗМІ: США готують санкції проти китайських компаній

  • 31 серпня 2015

Image copyright
Reuters

Іноземна преса пише про невдоволення США хакерськими атаками з Китаю, про інформаційну боротьбу, військове хобі поляків та потік мігрантів в Європу.

Антихакерські санкції

Адміністрація Барака Обами розробляє пакет безпрецедентних економічних санкцій проти китайських компаній, які заробили на інформації, здобутій урядом Китаю за допомогою хакерських атак, пише Washington Post.

Остаточне рішення щодо запровадження санкцій поки що не ухвалене, пише видання, і буде, скоріше за все, прийняте протягом найближчих кількох тижнів.

Санкції стануть серйозним кроком американської адміністрації у відповідь на електронний економічний шпіонаж, який ведуть китайські хакери, пише видання.

Дві країни зараз переживають непростий момент у двосторонніх відносинах, і готовність США запровадити санкції напередодні візиту китайського президента Сі Цзіньпіня до Вашингтона вказує на крайнє невдоволення американців через “хакерські” набіги китайців, зазначає видання.

Image copyright
AFP

Image caption

Невдовзі Сі Цзіньпінь має відвідати США

Інформаційні війни

Британське видання Independent пише про те, що у сучасному світі слово має інколи більший вплив, аніж зброя.

Таким заголовком газета привертає увагу до іноземних засобів масової інформації, які працюють в Британії та використовуються тими, хто їх контролює для досягнення власних цілей.

Видання згадує російський канал RT, який описував події київського Євромайдану як “путч” під проводом “неонацистів”. Також видання зазначає, що Китай, Росія, а останнім часом і Туреччина, вкладають великі гроші в міжнародне мовлення.

Видання зазначає, що тоді, як глобальний вплив RT зростає, цього не можна сказати про ВВС в Росії.

Зокрема ВВС відмовилися від російськомовних радіопередач на частоті FM, а отже продукти ВВС зараз доступні тільки росіянам, що володіють англійською, нарікає видання, додаючи, що 10-хвилинні випуски новин ВВС, які транслює партнерський канал “Дождь” критикуються російськими політиками як “пропаганда британського уряду”.

Мілітарне хобі

Польське видання Gazeta Wyborcza пише про надзвичайну популярність, якої останнім часом в країні набули парамілітарні організації.

На думку видання, на популярність різноманітних напіввійськових клубів вплинула відмова від обов’язкової служби в армії, та, не в останню чергу, напружена ситуація в Україні.

Минулого року міністерство оборони Польщі навіть призначило генерала резерву, який би опікувався суспільними ініціативами щодо оборони та війська. Армія навіть організовує конгреси стрілкових союзів та любителів військової справи, пише видання.

В свою чергу, “патріотичні організації” вважають, що уряд приділяє їм замало уваги, та наголошують на тому, що влада ігнорує їхній потенціал як можливих дружин територіальної оборони в разі агресії проти Польщі, зазначає видання.

Людський потік

Image copyright
Getty

Image caption

ЄС переглядає підхід до проблеми мігрантів

Видання International New York Times пише про ситуацію з мігрантами в Європі.

За словами видання, політики та правоохоронні органи європейських країн переглядають свій підхід до боротьби з незаконною міграцією, після того як в Австрії було виявлено вантажівку з 71 тілом мігрантів всередині.

Ця трагедія відкрила очі громадськості на масштаб проблеми, та на те, що переправляння людей в Європу перетворилося на величезний бізнес, який контролюють великі банди, пише видання.

Водночас мігранти та їхні провідники теж змінюють тактику, пише видання. Після того, як почалися перевірки випадкових автомобілів на кордоні між Угорщиною та Австрією, потік біженців тут майже вщух, зауважує видання.

Також видання додає, що попри зусилля Угорщини стримати потік біженців через кордон з Сербією, для чого була збудована нова огорожа з колючим дротом, в країну і надалі потрапляє велика кількість мігрантів, переважно з Близького Сходу.

Огляд підготував Дмитро Зоценко, Служба моніторингу ВВС

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *