Путін закликав до створення коаліції для боротьби з екстремізмом і тероризмом

Президент Росії Володимир Путін у п’ятницю закликав до створення міжнародної коаліції для боротьби з тероризмом і екстремізмом, заявивши, що вже обговорював цю ініціативу з президентом США Бараком Обамою.

У бесіді з журналістами на полях Східного економічного форуму у Владивостоці Путін заявив, що обговорював ідею створення такої коаліції з лідерами Туреччини, Саудівської Аравії, Йорданії та інших країн.

«Ми дійсно хочемо створити якусь коаліцію міжнародну для боротьби з тероризмом і екстремізмом, – сказав він. – У цих цілях ми проводимо консультації і з нашими американськими партнерами. Я особисто розмовляв з цього питання по телефону з президентом США».

У той же час російський лідер зазначив, що поки передчасно говорити про участь Росії у військовій кампанії проти угруповання «Ісламська держава», що розширює підконтрольну їй територію в Сирії та Іраку.

«Говорити про те, що ми готові сьогодні це зробити, – поки говорити про це передчасно, але ми й так надаємо Сирії досить серйозну підтримку і технікою, і підготовкою військовослужбовців, озброєнням», – підкреслив Путін.

Білий дім поки ніяк не прокоментував ініціативу Путіна.

Путін також заявив, що Росія зацікавлена як у внутрішніх, так і у зовнішніх інвестиціях, особливо на Далекому Сході країни.

Звертаючись до представників країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, російський лідер заявив, що Москва буде активізувати зусилля з розвитку Далекого Сходу.

Виступаючи на форумі, Путін перерахував основні пріоритети російської влади в регіоні, серед яких було названо «надання вітчизняним і зарубіжним інвесторам кращих умов для ведення бізнесу, щоб по ефективності, по віддачі від капіталу Далекий Схід Росії успішно конкурував з провідними діловими центрами».
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *