Франція приєднається до повітряної операції проти «Ісламської держави» у Сирії

Франція почне розвідувальні польоти над Сирією перед тим, як вона, можливо, приєднається до очолюваної США коаліції країн, що завдають авіаудари по позиціях бойовиків «Ісламської держави». Про це заявив президент Франсуа Олланд в понеділок.

Французькі військові літаки брали участь в нанесенні авіаударів по бойовиках в Іраку, але Франція стане першою західною країною після США, яка візьме участь у нанесенні бомбових ударів по цілях в Сирії. «Я доручив Міністерству оборони з завтрашнього дня розпочати розвідувальні польоти над Сирією, що дозволить нам планувати авіаудари по "Даеш"», – сказав Олланд, використовуючи скорочену назву «Ісламської держави».

Він також дав зрозуміти, що не розглядає питання про відправку французьких наземних військ до Сирії, де між собою воюють урядові війська, повстанці, пов’язані з «аль-Каїдою» сили і бойовики «Ісламської держави».

Авіаудари під командуванням США почалися в Іраку в серпні 2014-го, а через місяць – у Сирії. За даними Пентагону, літаки коаліції за цей час завдали більше 4 100 авіаударів в Іраку і ще 2 500 у Сирії.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *