Співпраця з роботодавцями задля вирішення питання працевлаштування

Впроваджена нещодавно форма роботи центру зайнятості – Дні відкритих дверей на виробництві – вже набула популярності. Безробітні безпосередньо на підприємствах знайомляться з особливостями виробництва, з умовами роботи, наявними вакансіями, спілкуються з роботодавцями та працівниками.

7 вересня Маріупольський міський центр зайнятості провів День відкритих дверей на виробництві – безробітних запросили відвідати ТОВ «Метінвест-Промсервіс». Компанія спеціалізується на комплексному сервісному обслуговуванні та ремонті об’єктів підприємств металургії, промислового будівництва – від складання і монтажу до пуско-наладки металургійних агрегатів.

В заході взяла участь директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко, яка наголосила на важливості ефективної співпраці з роботодавцями, адже сьогодні кількість безробітних переважає над пропозиціями вільних робочих місць та вакантних посад і вирішувати питання працевлаштування безробітних можливо лише завдяки спільній роботі з роботодавцями. З представниками компанії обговорювалися впроваджені службою зайнятості новації та зміни до Закону України «Про зайнятість населення».

Валентина Рибалко зробила акцент на питанні організації профначання на замовлення роботодавця, надання фінансової підтримки шляхом компенсації єдиного соціального внеску при працевлаштуванні безробітних та організації тимчасової зайнятості на роботах тимчасового характеру.

Директор з персоналу та соціальних питань ТОВ «Метінвест-Промсервіс» Олександр Кочурін ознайомив присутніх зі сферою діяльності підприємства, організацією виробництва, умовами праці та рівнем заробітної плати, розповів про соціальні гарантії. Підприємство створене за участю двох металургійних комбінатів – імені Ілліча та «Азовсталь». Сьогодні на підприємстві працює 3,7 тис. робітників, середня заробітна плата на підприємстві складає 5,7 тис. грн. Роботодавець не оминув увагою і вимоги до претендентів на вакантні посади. Насамперед враховується рівень кваліфікації, дисциплінованість, працелюбність, бажання професійного росту. Щоденно підприємство замовляє для укомплектування більше 10 вакансій.

На підприємстві є перспектива працевлаштування за професіями: газорізальник, слюсар-ремонтник, електрозварник ручної зварки, вогнетривник, електромонтер з ремонту та обслуговування електрообладнання.

Директор Маріупольського міського центру зайнятості Юрій Чуприн зауважив, що ТОВ «Метінвест-Промсервіс» плідно співпрацює з Маріупольським міським центром зайнятості. З червня поточного року на підприємство працевлаштовано 381 особу за направленням служби зайнятості, в тому числі громадяни соціально вразливих категорій населення та 6 вимушених переселенців.

Далі гості підприємства були запрошені на екскурсію до виробничих цехів.

В заключному слові Валентина Рибалко подякувала адміністрації ТОВ «Метінвест-Промсервіс» за співпрацю, виразила надію, що і надалі буде продовжуватись спільна робота, зокрема, в питаннях організації професійного навчання під заявку роботодавця, надання фінансової допомоги шляхом компенсації єдиного соціального внеску при працевлаштуванні безробітних.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *