Територіальні громади на Донеччині матимуть затверджені соціокультурні стандарти – Жебрівський

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський пропонує при формуванні територіальних громад в області затверджувати соціокультурні стандарти за польським прикладом.

Про це він повідомив сьогодні після підписання меморандуму про співпрацю з головою Державної служби надзвичайних ситуацій України Миколою Чечоткіним.

«Ми йдемо до Євросоюзу, зробили напрямок до імплементації європейського законодавства в Україні, і відповідальність за життєдіяльність тієї чи іншої громади має покладатися на саму громаду. Є проект закону про децентралізацію, триває об’єднання, але сьогодні дуже важливо наповнити цей процес смислом», – наголосив очільник області.

Павло Жебрівський пропонує взяти за модель для наслідування польський досвід. В країні, яка проводила децентралізацію, були затверджені мінімальні соціокультурні стандарти на території кожної громади. Вони враховують питання цивільного захисту, охорони здоров’я, освіти, культури і спорту та багато інших складових.

«Польський зразок ми хочемо взяти для впровадження в Донецькій області. На цьому тижні я дав завдання сектору, який відповідає за децентралізацію і формування громад, протягом місяця вивчити їх соціокультурні потреби і стандарти, щоб потім затвердити своїм розпорядженням. В першу чергу будуть враховуватися кількість населення і територіальні можливості», – зауважив Павло Жебрівський.

За його словами, ДСНС України першою відгукнулась на прохання допомогти в організації нових стандартів життя на території новостворених громад.

«Цивільний захист – це одне з ключових питань. Я переконаний, що всі новації мають проходити і відпрацьовуватися саме в Донецькій області, оскільки сьогодні ми на передовій за незалежність України», – підкреслив голова ОДА.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *