Сьогодні Верховна Рада прийняла довгоочікуваний антикорупційний …

Сьогодні Верховна Рада прийняла довгоочікуваний антикорупційний законопроект щодо удосконалення системи державних закупівель 2087а. Це один з ключових законів для повноцінного функціонування системи електронних закупівель. На даний момент ця програма працює у пілотному форматі, проте вже зарекомендувала себе з найкращого боку. Наприклад, лише Міністерству оборони завдяки електронним тендерам вдалося зекономити 50 млн. грн.
Отже, що пропонується проектом закону 2087а:
– Найперше – суттєвий удар по корупції, шляхом відкриття для всіх доступу до тендерних пропозицій та протоколу конкурсних торгів.
– Пришвидшення тендерних процедур, що дуже важливо для того ж Міністерства оборони або Міністерства охорони здоров’я.
– Зняття бар’єрів для бізнесу, шляхом спрощення бюрократичних процедур.
– Унеможливлення блокування рішень тендерної комісії через суди.
– У разі прийняття даного законопроекту Україна зможе приєднатись до Міжнародної угоди про державні закупівлі у рамках СОТ. Таким чином ми дамо можливість українським компаніям брати участь у закордонних державних тендерах. А це потенційний ринок обсягом у 1,7 трлн дол.
Наостанок хочу сказати, що прийняття цього закону – вагомий крок вперед у боротьбі з корупцією, який допоможе державі заощаджувати до 50 млрд. грн. в рік. Дякую депутатам за підтримку, а Айварасу Абромавичусу за підготовку даного закону.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *