Військовою прокуратурою під час отримання хабара затримано заступника військового комісара одного з райвійськкоматів столиці

Слідчими слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України спільно із оперативними співробітниками ГУ МВС України в місті Києві викрито заступника військового комісара одного із районних військових комісаріатів столиці, який одержав від військовозобов’язаного неправомірну вигоду в сумі 1 500 дол США за сприяння у визнанні його не придатним до військової служби за станом здоров’я.

Військову службову особу затримано у його службовому кабінеті, де вилучено грошові кошти, а також йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно останнього запобіжного заходу – тримання під вартою та відсторонення від посади.

Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *