25 жовтня вибори відбудуться в трьох новостворених громадах Донеччини

25 жовтня цього року перші вибори депутатського корпусу, а також сільських, селищних і міських голів відбудуться в трьох новостворених територіальних громадах Донецької області.

Про це сьогодні повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, відповідаючи на запитання іноземного журналіста, якою обласна влада бачить процес децентралізації в регіоні.

За його словами, Донеччина – серед лідерів по децентралізації в Україні. «Сьогодні все підготовлено для створення ще 9 громад, але частина з них знаходиться на лінії зіткнення. Для Донецької області дуже важлива не формальна децентралізація, а змістовна. Росія нав’язує нам федералізацію, щоб мати більше впливів на зовнішню політику України. Натомість ми через децентралізацію хочемо дати більше прав, грошей і відповідальності місцевим громадам. Тобто росіяни хочуть форму, ми хочемо суть», – наголосив Павло Жебрівський.

25 жовтня 2015 року перші вибори депутатського корпусу, а також сільських, селищних і міських голів відбудуться в трьох територіально-адміністративних одиницях Донеччини: Октябрській сільській, Краснолиманській міській і Черкаській селищній об’єднаних територіальних громадах.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *