Для незворотності формування громадянського суспільства потрібна демонополізація економіки – Жебрівський

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський переконаний, що демонополізація економіки Донбасу сприятиме формуванню громадянського суспільства в регіоні.

Про це він заявив сьогодні під час офіційної зустрічі в Краматорську з міністром закордонних справ Королівства Данія Крістіаном Єнсеном.

«Підвалини демократії – це малий і середній бізнес в достатньо великій кількості. Сьогодні на контрольованій українською владою території Донецької області зареєстровано більше 16 тисяч юридичних осіб. При цьому 120 з них дають більше 80% ВВП всієї області. Для впровадження незворотності громадського суспільства Донбасу потрібна демонополізація економіки», – наголосив очільник області.

Він звернувся до уряду Данії з проханням допомогти в питанні мікрокредитування донецького малого і середнього бізнесу. «Ми не говоримо про гранти, ідеться про позики під низькі відсотки, тому що українські банки кредитують під 25% річних. Це унеможливлює створення нового бізнесу», – підкреслив голова ОДА.

Павло Жебрівський повідомив, що обласна влада формує пакет інвестиційних пропозицій і запрошує вкладати гроші в Донецьку область. «Безумовно, інвестиції ризиковані, проте  профіт достатньо високий. Нам потрібна нова економіка, і ми готові  забезпечувати безпеку датських бізнесменів, які вирішать вкладати фінансові ресурси в розвиток Донбасу», – зазначив він.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *