Заступника Генерального прокурора України Віталія Каська обрано до складу Виконавчого комітету Міжнародної асоціації прокурорів

З 13 по 17 вересня поточного року у м. Цюріх (Швейцарська Конфедерація) проводиться 20-та Щорічна конференція та Загальні збори Міжнародної асоціації прокурорів (МАП), які присвячено обговоренню актуальних для України питань боротьби з корупцією та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. У заході беруть участь понад 400 прокурорів зі 102 країн світу, зокрема, делегації на чолі із Генеральним прокурором США Лореттою Лінч та директором Служби державного обвинувачення Англії та Уельсу Елісон Саундерс.

Сьогодні під час Загальних зборів МАП було обрано нових членів Виконавчого комітету Асоціації.

Виконавчий комітет МАП є керівним адміністративним органом Асоціації, який здійснює загальне керівництво справами Асоціації та приймає рішення з організаційних та інших важливих питань її діяльності. Наразі цей орган МАП складається з тридцяти одного члена, що представляють двадцять дев’ять країн з різних регіонів світу.

Серед представлених на розгляд кандидатур до складу Виконавчого комітету Міжнародної асоціації прокурорів обрано заступника Генерального прокурора України Віталія Каська. Рішення про це було прийнято членами Виконкому МАП і затверджено на Загальних зборах членів Асоціації.

Обрання представника прокуратури України до складу Виконавчого комітету МАП є свідченням визнання активної ролі Генеральної прокуратури України на міжнародній арені, гідної оцінки особистого внеску кандидата у розвиток співробітництва органів прокуратури різних країн і його відданості меті діяльності Асоціації з утвердження високих стандартів та принципів діяльності прокурорів, зокрема, принципу незалежності прокурора.

Упевнені, що діяльність В. Каська у складі Виконавчого комітету цієї поважної міжнародної організації буде плідною та сприятиме зміцненню авторитету України, поширенню кращих міжнародних стандартів діяльності прокурорів в українську практику та дасть можливість ще більше зміцнити професійні контакти українських прокурорів з колегами за кордоном.

Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *