Генеральною прокуратурою України поновлено право власності громадян, які неспроможні самостійно реалізувати свої процесуальні повноваження

Генеральною прокуратурою України під час перегляду Верховним Судом України справи за позовом прокурора про визнання договору недійсним, визнання права власності та витребування майна забезпечено повернення частини квартири у м. Києві сім’ї громадян, які перебували на обліку та лікуванні в психіатричних закладах, у зв’язку з чим не могли самостійно захищати свої порушені права.

Так, поза волею справжніх власників квартири, скориставшись наявністю у них вад, що виникли внаслідок хвороби, інші особи шахрайським способом заволоділи 54/100 частини квартири.

Незважаючи на обґрунтованість позовних вимог прокурора, суди апеляційної та касаційної інстанцій відмовили в задоволенні позову, що фактично призвело до настання негативних наслідків, зокрема істотних та непереборних труднощів у реалізації прав і свобод, насамперед позбавлення громадян передбаченого законодавством права на власність, за рахунок якої вони могли б забезпечити собі належний рівень життя.

Верховний Суд України, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, 16.09.2015 скасував незаконні судові рішення та витребував майно на користь його справжніх власників.

За фактом шахрайських дій, внаслідок яких сім’ю громадян було позбавлено належної їй частини квартири, триває досудове розслідування.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *