Павло Жебрівський обговорив питання безпеки з головою Комітету ЄС з питань політики та безпеки Яном Томбінським

17 вересня відбулась зустріч голови Донецької ОДА Павла Жебрівського з представниками Комітету ЄС з питань політики та безпеки.

На зустрічі з представниками Комітету ЄС з питань політики та безпеки  Павло Жебрівський розповів   про соціально-економічний стан в області, а також про головні питання у сфері безпеки та роботу, яка проводиться для допомоги переселенцям.

«Нам дуже приємно, що така делегація приїхала до Донецької області. Враховуючи таке поважне представництво, ми відчуваємо, що ми не одні в протистоянні з російським агресором»,  – зазначив очільник області.

«Безумовно, дуже складна ситуація на лінії зіткнення. Є багато населених пунктів, які потрібно відновлювати з нуля – Піски  та Широкине. Мар’їнка, Красногорівка та Авдіївка мають проблеми з газопостачанням», –  розповів Павло Жебрівський.

«Велика проблема полягає в тому, що люди не хочуть залишати свої домівки, не хочуть виїздити з тимчасово окупованих територій. Також ми маємо проблеми з забезпеченням житлом переселенців», –  підкреслив голова Донецької ОДА.

Голова Комітету ЄС з питань політики та безпеки  Ян Томбінський наголосив на тому, що своїм візитом Комітет хоче висловити Україні свою підтримку та повагу.

«Учора ми зустрічалась із Президентом та Прем’єр-міністром. Але ми приїхали на схід України, щоб висловити  свою підтримку вам  та надати чіткі сигнали. Зараз Україна одна із тих країн, якій ми надаємо підтримку найбільше», – зазначив Ян Томбіньский.

«Звісно ми сподіваємось, що всі сторони будуть виконувати Мінські домовленості. На нашу думку, повне впровадження Мінських домовленостей має ключове значення і їм не має альтернативи»,  –  підкреслив голова Комітету.

Також він наголосив на тому, що дуже важливо зараз відновити контроль над українським кордоном.

«Для повного виконання  всіх пунктів Мінських домовленостей необхідно забезпечити відведення важкого озброєння, танків, мінометів та техніки меншого калібру»,  – наголосив Ян Томбінський.

«Дуже важливо, що в Донецькому регіоні відбуваються вибори. Потрібно, щоб вони пройшли під контролем ОБСЄ. Стосовно фейкових виборів, які збираються провести у так званій ДНР, то ми не в якому разі не можемо їх визнати та підтримати. Ми повністю підтримуємо незалежність та суверенітет України», – запевнив  голова Комітету ЄС з питань політики та безпеки Ян Томбінський.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *