Папа Франциск відбув на зустрічі з Кастро та Обамою

Папа Франциск розпочав свій десятиденний візит до Куби та США, країн-опонентів, які завдячуючи понтифіку після півстоліття відновлюють дипломатичні відносини.

Президент Куби Рауль Кастро планує особисто зустріти главу Католицької церкви у суботу ввечері в Міжнародному аеропорту Хосе Марті, що у Гавані.   

Кубинець Ламберто Хернандес Плана розповів Голосу Америки про свої очікування від цього візиту.  

«Я сподіваюсь, що кубинський уряд нарешті є зрозуміє, що час покінчити з ненавистю, репресіями, і що вони (кубинський уряд) зазирнуть у свою свідомість. Ми хочемо миру і любові. Це те, чого хоче кубинський народ», – заявив прихильник Папи Римського. 

Франциск перебуватиме на Кубі три дні, у Гавані на Площі революції він відслужить Святу Месу, після чого проведе приватну зустріч із Раулем Кастро.
Понтифік також відвідає міста Сантьяго та Гоквін (Hoguin), де проведе зустрічі із католицькою спільнотою. 

Візит Папи Римського до США триватиме з 22-го по 27-ме вересня. Він відвідає Нью-Йорк, Філадельфію та Вашингтон, де зустрінеться із Бараком Обамою.

У п’ятницю напередодні візиту Папи Франциска президенти США та Куби Барак Обама та Рауль Кастро провели нечасту телефонну розмову, – про це повідомляє Білий дім, утім деталей розмови не уточнює.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *