Жебрівський запропонував делегації Червоного Хреста взяти участь у відбудові міста Авдіївка

24 вересня голова Донецької ОДА Павла Жебрівського зустрівся з делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Сторони обговорили конкретні дії щодо співпраці у наданні допомоги мешканцям Донецької області, які постраждали в ході збройного конфлікту.

Павло Жебрівський висловив подяку делегації МКЧХ за постійну присутність на гуманітарно-логістичному центрі поблизу селища Зайцеве та допомогу, яку комітет надає мешканцям Донбасу, особливо тим, хто залишився на тимчасово окупованих територіях.

«Для нас це дуже важливо, тому що за лінією розмежування опинились  українські громадяни, і ми чекаємо їх повернення. Також ми отримуємо від комітету генератори, які встановлюємо в різних точках. У багатьох населених пунктах відсутня електроенергія, а бойовики не дозволяють ремонтникам її відновити», – зазначив Павло Жебрівський.

Ніколас Фльорі, заступник голови делегації, розповів, що нині на Донеччині працюють декілька офісів Комітету Червоного Хреста: в Маріуполі, Слов’янську, а також у Донецьку.

«Наша місія полягає в тому, щоб захищати людей, допомагати їм і стимулювати сторони до виконання Женевських конвенцій. Звісно, потрібно відзначити, що діалог з Києвом та Збройними силами України набагато кращий і конструктивніший, ніж з тією стороною», – повідомив Ніколас Фльорі. Представник делегації МКЧХ також відзначив ускладнення на шляху волонтерів до мешканців «сірих зон» і попросив обласну владу про допомогу.

Зі свого боку голова Донецької ОДА передав листа голові МКЧХ Алану Ешліману, в якому обласна влада просить допомогти з виконанням капітального ремонту будівель та інженерних комунікацій на території міста Авдіївка Донецької області.

«Це місто постійно потерпає від ворожого вогню. Зруйновано не тільки інфраструктуру, але й будинки. Наближається зима, і ми маємо допомогти прифронтовій Авдіївці зустріти її в теплі та спокої власних осель», – наголосив очільник області.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *